Gastronomia franceza: Millefeuille

Millefeuille este un desert caracteristic gastronomiei franceze, cunoscut si sub denumirea de Napoleon. Prajitura este compusa din trei…

Citește

Cum a ajuns inghetata de la curtile regale pe mesele tuturor

Inghetata este cel mai cunoscut desert in intreaga lume. Despre ea se vorbeste chiar si in Biblie: regele…

Citește

Alunele de padure, un ingredient de lux in cofetarie

Cu origini in Asia Mica, alunul este cunoscut si folosit ca leac inca din Antichitate. In Europa, alunul…

Citește

Top cinci secrete pentru torturi reusite

Daca ti se intampla des sa treci prin cosmarul unui blat de tort scufundat in tava de copt,…

Citește

Cu ce poți înlocui ingredientele care îți lipsesc pentru prăjituri?

Vrei să îți surprinzi persoana dragă cu o prăjitura, dar constați că nu ai suficiente ouă, ori făina…

Citește

Pasta de zahar sau fondant. Ce alegi data viitoare cand comanzi un tort

Fie ca vrei sa pregatesti un tort delicios la tine acasa, sau doar sa te informezi pentru data…

Citește

Povestea dulce a cheesecake-ului

Inainte sa ajunga la New York pe calea desavarsirii, prajitura cheesecake era servita sportivilor de la primele Jocuri…

Citește

Idei de torturi pentru o nunta de toamna

Dovlecei grasunei si parfumati, mere coapte si caramelizate, pere rumenite, toate in decor de crizanteme, acompaniate de un…

Citește

Este ciocolata alba ciocolata?

Da! Toti iubim ciocolata, si fiecare dintre noi are un anumit tip de ciocolata pe care il prefera…

Citește

Depozitarea si consumarea alimentelor gatite

Gatesti multe feluri de mancare, investesti timp si enegie in pregatirea lor, dar nu stii cat timp poti…

Citește