Cu ce poți înlocui ingredientele care îți lipsesc pentru prăjituri?

Vrei să îți surprinzi persoana dragă cu o prăjitura, dar constați că nu ai suficiente ouă, ori făina potrivită sau unt? Nu renunța, noi îți venim în ajutor cu câteva trucuri care te vor salva, rezultatul fiind la fel de bun.

Atunci când termini de bătut albușurile, realizezi că nu ai zahăr pudră sau iaurt în frigider și te gândești să fugi repede la magazinul de la colț să cumperi repede ceea ce ai nevoie. Însă știm că inspirația și pofta de dulce vine în momentele în care poate magazinul este închis.

Nu renunța! Totul se poate rezolva cu câteva trucuri împărtășite de specialiștii în patiserie. Iată ce poți face:

Dacă îți lipsește praful de copt îl poți înlocui cu bicarbonatul de sodiu. Înlocuiește o linguriță de praf de copt cu un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu puțin oțet sau zeamă de lămâie.

În cazul în care îți lipsește păstaia de vanilie o poți înlocui cu extractul de vanilie. Pentru o păstaie de vanilie pune 2 lingurițe de extract de vanilie.

Ce faci dacă îți lipsește făina cu agent de creștere?

Folosește făină obișnuită, în care ai amestecat praf de copt și sare. Tipul acesta de făina este des întâlnit în rețetele americane de prăjituri, însă o poți prepara singură în bucătaria ta adăugând tipul de făină necesar pentru prăjituri (ex: 550) în care amesteci 5-7 g praf de copt la 100g făina.

Îți lipsește zahărul pudră? Amestecă într-o râșniță sau robot de bucătarie 200g zahăr tos cu o linguriță de amidon și transformă-l în zahărul fin necesar prăjiturii tale.

Greu de crezut că poți înlocui oul! În rețetele raw-vegane s-a găsit deja o soluție: semințele de chia sau de in. Semințele se macină fin, iar praful obținut va înlocui cu succes oul. Proporțiile sunt acestea: pentru fiecare ou se adaugă o lingură de semințe măcinate fin și 3-4 linguri de apă călduță.

Smântâna poate fi înlocuită de iaurtul gras. Îl poți utiliza în aceeași cantitate pe care rețeta o cere în cazul smântânei.

Untul poate fi înlocuit cu uleiurile vegetale, de preferat cel de rapiță. Chiar și în cazul în care untul nu-ți lipsește, ai putea să înlocuiești jumătate din cantitatea indicată cu una echivalentă de ulei pentru o rețetă mai sănătoasă.

Dacă aceste trucuri nu îți sunt de mare folos, cofetarul Palibo are la îndemână toate ingredientele necesare și îți poate satisface orice poftă de dulce!

Lasă un răspuns