Pasta de zahar sau fondant. Ce alegi data viitoare cand comanzi un tort

Fie ca vrei sa pregatesti un tort delicios la tine acasa, sau doar sa te informezi pentru data viitoare cand vrei sa comanzi unul de la o cofetarie, iata care sunt diferentele dintre pasta de zahar si fondant.

De cele mai multe ori cele doua produse, amandoua pe baza de zahar, sunt usor confundate. Daca nu il alegi pe cel corect, risti ca rezultatul sa nu fie cel dorit. Iata cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii.

Nu de putine ori te-ai intrebat din ce sunt confectionate acele flori minunate si dulci pe care le-ai regasit pe cupcake sau figurinele amuzante de pe tortul unui copil. Sau oare din ce amestec magic este realizata glazura lipicioasa care se intinde peste tortul luat de la cofetarie.

Ambele sunt facute din fondant si/sau pasta de zahar. Industria prajiturilor le promoveaza pe ambele in glazurile si decoratiunile de pe torturile atat de colorate.

Amandoua sunt produse pe baza de apa si zahar. Deseori se pot regasi, usor de cumparat, gata facute, chiar pe rafturile magazinelor. Sunt usor de pastrat la frigider, pentru timp indelungat. Le poti scoate la nevoie pentru a decora prajitura sau tortul pregatit.

Pasta de zahar

Pasta de zahar este cea mai folosita pentru torturile destinate ocaziilor speciale. Torturile cu pasta de zahar sunt pentru nunti, botezuri sau zile de nastere. Din pasta de zahar se modeleaza figurine sau se intinde sub forma unei foi groase pentru a imbraca blaturile de tort. La pasta de zahar se foloseste zahar pudra in care se amesteca gelatina topita la bain-marie, amestecata cu putina glucoza lichida.

Fondantul

Fondantul se refera fie la cel de bombonerie, fie la cel de patiserie. De exemplu, cel cu care se glaseaza amandinele, eclerele sau bomboanele. Indiferent despre care vorbim este total diferit de pasta de zahar. Fondantul contine zahar, insa ii lipseste gelatina. La fondant se fierbe zahar cu apa si glucoza lichida. Amestecul obtinut are nevoie de tablare, ceea ce inseamna intinderea repetata cu o paleta pe o suprafata rece pana cand se albeste.

Acum ca ai aflat aceste „secrete” nu-ti ramane decat sa contactezi specialistul nostru in torturi si sa-l comanzi pe cel conform dorintelor tale.

Palibo garanteaza gustul perfect al momentelor tale dulci!

Lasă un răspuns