Praline de ciocolata, mici bucurii pentru mari pofticiosi

Istoria ciocolatei incepe acum 4000 de ani, timp in care a fost considerata un cadou oferit muritorilor de…

Citește

Aurul. Ingredient pentru deserturi de lux

Da, ati citit bine! Aurul este comestibil si constituie un ingredient alimentar pentru deserturi de lux. Vechii greci,…

Citește

Pasta de zahar

Folosita in decorarea torturilor, pasta de zahar confera acestora o textura neteda si lipsita de imperfectiuni, asa cum…

Citește

Blat de tort perfect? Cofetarii noștri îi dezvăluie secretul!

Fiecare tort delicios începe de la un blat perfect. Acesta este baza unui tort reușit. Chiar dacă pare…

Citește

Pigmenti si coloranti pentru prajituri multicolore

Cu multi ani in urma, artizanii patiseri stimulau pofta consumatorului folosind culoare cu ajutorul produselor naturale: suc de…

Citește

Oul, un ingredient complex de ajutor in cofetarie si patiserie

Cofetaria moderna nu ar putea rezista fara existenta oului, fie el in forma proaspata ori substituit al acestuia.…

Citește

Gelifiantii

Aditivii se folosesc pentru a preintampina dezvoltarea germenilor patogeni, a ciupercilor si mucegaiurilor, previn rancezirea, ajuta in prepararea…

Citește

Diamante si aur. Cele mai scumpe prajituri din lume

Cele mai scumpe jeleuri: 500$ Inventatorul bomboanelor gumate, David Klein, a creat un sortiment de lux destinat celor…

Citește

Turta dulce, un desert traditional de Craciun in intreaga lume

Istoria turtei dulci isi are inceputurile prin anul 992, atunci cand un calugar armean s-a retras in Franta…

Citește

Rodia, fructul zeilor egipteni

Rodia a fost considerata secole la rand ca fiind un fruct cu puteri legendare. Persii cred ca Eva…

Citește