Pasta de zahar

Folosita in decorarea torturilor, pasta de zahar confera acestora o textura neteda si lipsita de imperfectiuni, asa cum se mai intampla in cazul glazurilor. Pasta de zahar transforma un tort intr-o adevarata opera de arta care va impresiona si cel mai capricios degustator.

Pasta de zahar este usor de colorat in nuanta dorita, dar cu la fel de bine arata si in culoarea naturala, alb, care ofera o nota de simplitate si eleganta.

Chiar daca nu este tocmai la indemana oricui sa lucreze cu pasta de zahar, credeti-ne ca rezultatul merita tot efortul!

Poti incerca sa obtii chiar tu pasta de zahar care, iti garantam ca, va intrece orice fondant disponibil in magazine si,in plus, iti va da sansa de a te juca cu gusturile, in asa maniera incat sa imbratiseze perfect aromele dorite din tortul tau.

Cofetarii nostri te invata cum sa obtii o pasta de zahar perfecta pentru ca tu sa iti ornezi torturile fara a depune mult efort, iar rezultatul sa fie peste masura asteptarilor celor care vor degusta.

Care sunt ingredientele necesare pentru a obtine pasta de zahar?

Ai nevoie de:
400 – 500 de gr de zahăr pudră foarte fin (cernut de 2-3 ori)
30 ml de apă (pentru precizie masurati cu seringa)
5 gr gelatină pudra
50 gr miere (sirop de glucoza sau energizant)
15 gr margarina (ideal ulei de palmier)
coloranti si arome (optional)

Procesul de obtinere a pastei de zahar consta in urmatorii pasi:

1. Pune la inmuiat gelatina in 30 ml de apa pentru aproape 10 minute.
2. Amestecul se incalzeste usor la foc mic ori pe baie de abur, pana gelatina praf este topita complet.
3. Ia amestecul de pe foc (baie de abur), adauga margarina sau uleiul de palmier si mierea. Amesteca continuu pana cand acestea se dizolva complet in gelatina.
4. Compozitia astfel obtinuta o torni peste 400 gr de zahar si se framanta pana obtii o pasta de consistenta plastilinei. In cazul in care compozitia ti de pare prea moale, adauga si restul de zahar pudra.
5 Framanta compozitia foarte bine, inveleste-o intr-o folie alimentara, dupa care las-o la frigider pentru cel putin 24 de ore. De regula, momentul perfect de folosire este dupa o saptamana.
6. In cazul in care doresti sa o colorezi, adauga colorantul gel ori pudra peste zahar, inainte de compozitia de gelatina si margarina.

Pasta de zahar se poate pastra mult timp depozitata la frigider intr-un recipient ermetic.

Lasă un răspuns