Zaharina, indulcitorul ideal pentru cei aflati la regim alimentar

Zaharina este indulcitorul cel mai des intalnit la produsele moderne de cofetarie – patiserie. Astfel, cofetari si patiseri cunoscuti pe plan mondial datorita dulciurilor pe care le fac, au inceput sa faca prajituri, torturi si fursecuri care au in componenta lor indulcitori precum zaharina. Acest indulcitor pe numele sau – zaharina este recomandat sa fie consumat de catre toate persoanele care sunt la diferite regimuri alimentare, de catre cei care vor sa slabeasca dar si de catre cei care isi doresc sa isi mentina sanatatea organelor in parametrii normali.

Zaharina este recomandata a fi utilizata la produsele care se vor a fi dulci, recomandare facuta de catre toti medicii din tara si din strainatate, atat datorita faptului ca poate ajuta la scaderea in greutate a corpului dar si pentru ca este sanatoasa si buna la gust, inlocuind cu succes zaharul. In plus, zaharina este cu aproape 300 % mai dulce decat zaharul daca nu stiati.

Istoria zaharinei

Istoria zaharinei incepe la sfarsitul secolului al 19 – lea, mai exact in anul 1878 si a fost inventata de catre Constantin Fahlberg , un chimist popular in acea perioada care isi desfasura activitatea zilnica profesionala la o  Universitate de prestigiu din Germania. El a descoperit zaharina din greseala. Intr-o seara cand prepara diferite substante chimice, el a descoperit un produs care era foarte dulce si asa a reiesit zaharina. A mai studiat-o aproximativ doi ani de zile dupa care a inceput sa o produca intr-o fabrica din Germania.

La inceputul producerii zaharinei, aceasta era vanduta doar in farmacii si nu oricui, ci doar persoanelor care sufereau de diabet zaharat. Cu toate acestea, observandu-se ca aceasta este un bun inlocuitor al zaharului, la inceputul celui de-al doilea Razboi Mondial, zaharina a inceput sa fie vanduta peste tot si oricui fiind utilizata ca si indulcitor de catre soldati.

Zaharina in zilele noastre

Zaharina in zilele noastre este comercializata in aproape toate tarile din lumea intreaga. Ea este considerata a fi un indulcitor mult mai mult decat zaharul si este folosita de catre cofetari si patiseri populari pe plan mondial in  producerea bomboanelor, a produselor de patiserie – cofetarie dar este folosita si in alte industrii, nu numai in cea alimentara. De asemenea, zaharina este un bun indulcitor si pentru sucurile carbogazoase dietetice.

Importanta acesteia nu este contestata de nimeni datorita faptului ca se presupune ca zaharina nu este digerata de organism, ea trecand direct prin sistemul digestiv. Acesta este si motivul principal pentru care este recomandata a fi utilizata de catre diabetici.

Lasă un răspuns