Cine nu a auzit de Mozart cake?! Un tort absolut delicios, cu ingrediente dulci si cu aluat pufos, un produs de cofetarie absolut spectaculos, atat din punctul de vedere al aspectului si gustului sau si mai ales al povestii care sta in spatele creatiei lui.
Mozart Cake este o capodopera a produselor de patiserie – cofetarie, unul dintre cele mai bune si mai populare deserturi din lumea intreaga.
De unde vine denumirea de – Mozart Cake?
Toata povestea incepe aproximativ acum 100 de ani in urma cand traia Mozart, cel mai popular compozitor de muzica clasica din lume. Mozart iubea dulciurile, manca deserturi tot timpul si nici macar nu conta in ce timp al zilei se afla. De altfel, istoricii din acest domeniu spun ca Mozart manca atat de multe deserturi incat obisnuia sa se trezeasca si noaptea din somn numai pentru a mai degusta ceva dulce. In acea perioada el avea un prieten foarte bun care lucra ca si cofetar la patiseria din oras.
Cofetarul il adora pur si simplu pe Mozart si ca semn de apreciere al prieteniei pe care o aveau, Mozart i-a compus o melodie iar cofetarul a inventat niste bomboane care i-au luat numele compozitorului. Cofetarul care locuia in Salzburg, a inventat astfel un set de bomboane din martipan, invelite total in crema de praline. Acestea erau bomboanele originale Mozart. Cu timpul reteta lor s-a mai schimbat, astazi gasind de cumparat in magazinele cu specific alimentar si in cofetariile din tara si din strainatate bomboane Mozart care au in compozitia lor fistic, migdale, alune prajite, ciocolata neagra sau alba etc.
Atat de multa popularitate au prins in randul gurmanzilor bomboanele Mozart, incat un cofetar parizian s-a gandit sa inventeze si Mozart Cake, un tort care avea la baza acelasi principiu de fabricare ca al bomboanelor doar ca sub forma unei prajituri.
Astazi, Mozart Cake se gaseste de cumparat in orice cofetarie din lume si este una dintre cele mai bune prajituri.
Atat bomboanele Mozart cat si Mozart Cake sunt apreciate la acelasi nivel de catre pasionatii de dulciuri din intreaga lume. Reteta originala de Mozart Cake s-a mai schimbat de-a lungul timpului, unii cofetari iscusiti transformand acest desert intr-un tort fabulos care se intinde pe mai multe etaje si altii preferand sa urmeze doar reteta clasica, adaugandu-i putine ingrediente noi, astfel incat sa se incadreze pe gusturile oricarui pasionat de produse dulci.