Suportul de tort – un accesoriu indispensabil pentru cofetari

Un suport de tort este un accesoriu indispensabil pentru orice cofetar din lume care se respecta. Multi dintre noi nu stiu insa ca un suport de tort nu este folosit doar ca decor, ci si ca sustinere. Totusi, la un eveniment important din viata noastra, nunta, botez, aniversare etc cu siguranta ca tortul nu ar arata la fel fara un suport supraetajat, decorat frumos in tematica evenimentului care se sarbatoreste.

Ce alegem?! Suport de tort rotativ sau static?!

In comert se gasesc de cumparat suporturi de tort rotative, statice, simple, cu mai multe etaje, din materiale aurii, argintii sau in diferite culori si marimi etc Atat suportul de tort rotativ cat si cel static, poate fi cu mai multe etaje sau simplu. Suportul de tort rotativ pare mai interesant totusi datorita faptului ca el se roteste dupa voia fiecaruia. In plus, un suport de tort rotativ poate fi decorat mult mai frumos si mai usor spre deosebire de decorul unuia static.

Este mult mai simplu sa alegi un suport de tort rotativ profesional daca iti doresti sa glazurezi un tort rapid cu fondant sau cu alte creme de glazura. Multi cred ca suportul de tort rotativ nu are o asa mare stabilitate precum are unul static insa acest lucru nu este adevarat, ambele oferind cofetarilor stabilitate. Nu trebuie ignorat nici evenimentul cu ocazia caruia se aseaza tortul pe un suport. Astfel, la un eveniment simplu, de obicei alegem un suport static de tort.

Impactul vizual adus de un suport de tort asupra ochilor invitatilor

In momentul in care esti pus in situatia sa alegi un suport de tort, trebuie sa fii foarte atent la optiunea pe care o alegi. Un suport de tort ales prost iti poate pune in evidenta in mod negativ tortul pe care il servesti invitatilor la un eveniment. Ideea principala este ca un suport de tort sa iti scoata frumos in evidenta aspectul tortului, sa ii sublinieze delicat liniile cele mai subtiri, decoratiunile si modelul pe care il are tortul.

Un suport de tort bine ales iti poate atrage cu usurina admiratia invitatilor pe care ii ai in legatura cu desertul pe care il pui la dispozitia lor. In plus, un suport de tort bine gandit pana la cel mai mic amanunt al petrecerii cu ocazia caruia se serveste tortul, poate scoate in evidenta cu usurinta si maestria persoanei care l-a realizat.

In concluzie, suportul de tort, fie el etajat sau simplu, rotativ sau static, joaca un rol foarte important din punct de vedere estetic si tematic dar mai ales din punctul de vedere al sustinerii stabile pe care acesta il aduce tortului.

Lasă un răspuns