Tortul Bundt – cum sa prepari cel mai simplu tort

Atunci cand vine vorba despre prepararea diferitelor produse de cofetarie – patiserie si chiar a celor de brutarie, lucrurile nu sunt atat de simple precum am crede. Cu toate acestea exista cateva prajituri, torturi si creme care se prepara foarte usor si pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-ti iesi perfect.

Unul dintre produsele care se incadreaza in aceasta categorie este – tortul Bundt. Acest tort este cel mai simplu preparat de cofetarie din lume datorita faptului ca nu ai nevoie de o reteta oarecare pentru a-l face. Denumirea de – bundt vine de la tava in care se prepara acest desert. Aceasta tava este speciala pentru copt acest tort si are o forma de inel. Ideea crearii acesteia a venit de la o prajitura traditionala nemteasca.

Istoria tortului Bundt

Istoria tortului bundt, o delicatesa care merita luata in calcul atunci cand dorim sa preparam rapid un desert gustos si aspectuos este foarte bine stiuta de catre cofetari si patiseri. Totul a inceput in secolul al 18 – lea, mai exact in anul 1950, cand un producator de vase de gatit a inventat – tava bundt.

La inceput aceasta tava nu avea aceeasi forma pe care o cunoastem astazi si abia in anul 1966 a devenit cunoscuta in toata lumea tava pe care o folosim in bucatarie in zilele noastre, o tava creata din aluminiu cu striatii si onduleuri, ajungand populara cu prilejul organizarii unui concurs la care tortul bundt a luat premiul intai.

Unicitatea acestui desert este data  chiar de catre forma lui, tinandu-se cont de faptul ca nu avem nevoie de o reteta speciala pentru a crea acest dulce. De altfel, datorita faptului ca forma tavii este rotunda iar in mijloc aceasta prezinta o gaura, coacerea tortului este realizata uniform si mai repede, spre deosebire de coacerea deserturilor in tavile conventionale cu care suntem deja obisnuiti.

De ce avem nevoie pentru a prepara tortul Bundt

Pentru a realiza acest desert spectaculos, din punctul de vedere al formei sale, importanta este tava bundt. In ea putem sa asezam absolut orice aluat de prajituri dorim, indiferent daca discutam despre torturi, prajituri cu fructe, despre prajituri cu umpluturi, ciocolata sau chiar inghetata. pentru un strop de unicitate, la sfarsit tortul Bundt poate fi ornat cu zahar pudra, cu bombonele, cu glazura de zahar si uneori putem sa il lasam chiar fara nici un fel de ornare, forma acestui desert fiind oricum unica si spectaculoasa.

Lasă un răspuns