Un desert traditional in Spania – Churros

Spania este cunoscuta in lumea intreaga de catre gurmanzi datorita felurilor principale de mancare special traditionale dar si a deserturilor copioasesi foarte aspectuoase. Churros este unul dintre deserturile traditionale pregatite de catre localnici, un deliciu culinar pe care il gasesti de cumparat la toate colturile strazii.

Pe langa faptul ca acest desert este absolut delicios si forma lui este una interesanta, churros poate fi considerat chiar si un bun aperitiv dulce, in functie de sosul cu care se consuma. In general, churros este consumat de catre spanioli la micul dejun asa ca daca vizitati aceasta tara minunata si beneficiati de un regim la hotel de tipul all inclusive, cu siguranta ca o sa degustati acest desert traditional. Churros poate fi consumat de altfel si la alte mese ale zilei, nu numai la masa de dimineata.

Cand a aparut churros si de ce este considerat un desert absolut fabulos de catre spanioli

Nu se poate spune cu exactitate cand a aparut acest desert denumit de catre spanioli – churros. Controversa cea mai mare este ca de fapt acest deliciu culinar a aparut pentru prima data in Portugalia si mult mai tarziu in Spania, spaniolii fiind cei care au reinventat reteta si au decis ca acest desert sa fie un simbol traditional al tarii lor. La micul dejun mai mult ca sigur ca churros nu lipseste de pe mesele localnicilor.

Cu cafea, ceai, lapte fierbinte sau ciocolata calda, churros este vedeta micului dejun in aceasta tara minunata. Pudrate cu zahar si cu un miros senzational de scortisoara, intr-un invelis crocant si cu un miez foarte moale, alaturi de un sos de ciocolata special, churros este un desert ce nu poate fi refuzat de nimeni.

Cum facem churros acasa

Aluatul pentru churros se aseamana cu cel al eclerelor, asadar nu este deloc greu de pregatit. Pentru a prepara churros nu avem nevoie decat de 200 de g de faina, de trei oua proaspete de tara, de 200 de g de apa plata, un varf de sare si de minim 100 de g de unt cu un continut cat mai ridicat de grasime. Intr-un bol de dimensiuni generoase se amesteca untul, apa si sarea si se pune la incalzit la temperatura mica. Treptat adaugam si faina si amestecam foarte, foarte bine. Cu ajutorul unui mixer amestecam foarte bine ouale pana la omogenizarea completa directa in aluat. Se modeleaza churros la dimensiunea dorita iar in interiorul lor cu ajutorul unui instrument special introducem compozitia.

La sfarsit, pe rand se prajeste in ulei fierbinte fiecare churros in parte. Se lasa la racit pe o hartie absorbanta, urmand ca la final sa le trecem prin zahar pudra, scortisoara sau alte condimente la preferintele fiecaruia. In general se servesc cu sos de ciocolata.

Lasă un răspuns