Migdalele sau alunele de padure sunt ingredientele vedeta al celebrelor prajituri traditionale franceze cu denumirea de – financiers. Dupa cum ii spune si numele, denumirea de financiers vine chiar de la bani. Datorita faptului ca aceste prajituri traditionale franceze au o forma de lingou de aur, aceste mini prajiturele au fost denumite financiers. Dupa cum va dati seama deja, acest desert francez are o forma dreptunghiulara.
Prajitura este crocanta la exterior dar cu o umplutura pufoasa si delicioasa la interior, incat cu siguranta ca nu poti sa rezisti acestui desert frantuzesc. Istoria lor este destul de controversata. Asadar, daca unii spun ca denumirea vine de la forma lingourilor de aur, altii istorici din acest domeniu spun ca denumirea de financiers vine chiar de la cartierul financiar din jurul bursei din Paris, ei afirmand ca aici a fost locul unde a fost inventat acest desert frantuzesc si ca scopul acestuia a fost de a-i deservi pe cei care jucau la bursa, pentru ca ei sa se simta mai speciali spre deosebire de restul lumii.
Financiers, un desert care se gaseste de cumparat in absolut orice patiserie din Franta
Cei care vor sa deguste acest deliciu francez, vor da peste el la absolut orice patiserie sau cofetarie cu specific frantuzesc din aceasta parte a lumii. Atat in Paris cat si in celelalte orase din Franta, financiers sunt prajituri de patiserie ce se gasesc de cumparat la orice colt. Tinand cont de faptul ca ele au fost create special pentru jucatorii de bursa, conform legendelor, aceste mini prajiturele de patiserie si-au castigat rapid popularitatea si in celelalte tari din lumea intreaga.
Financiers pot fi preparate si acasa in orice colt al lumii
Financiers sunt mini prajiturele de patiserie intr-o forma dreptunghiulara si mai nou chiar patrata, ce pot fi preparate chiar si acasa de catre micile gospodine. Nu ai nevoie de ingrediente speciale pentru a le prepara, ci de multa tenacitate si atentie. In plus, pentru un gust propriu si fascinant, in aceste prajituri puteti adauga propriile arome si glazuri dupa gusturile si preferintele fiecaruia. De asemenea si forma lor poate fi una mai interesanta, ele putand fi puse la copt in absolut orice forma de silicon aveti pe acasa.
Pentru a prepara financiers in primul si in primul rand aveti nevoie de macar 150 de g de migdale. Celelalte ingrediente necesare sunt – albusuri de la 3 oua proaspete de tara, 200 de g de zahar pudra si 100 de g de faina alba, o punguta cu alune de padure, un varf de sare si doua pliculete de zahar vanilat si macar 250 g de unt cu un continut cat mai ridicat de grasime, daca se poate chiar de 90 %, untul fiind ingredientul care le face pufoase si fragede. Mai intai de toate se topeste untul foarte bine si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei intr-un loc uscat. Urmatoarea etapa este amestecarea intr-un mixer a migdalelor, a celor trei albusuri, a fainii, a zaharului pudra si a zaharului vanilat.
La sfarsit se toarna untul peste toata compozitia ce se pune la racit timp de minim o ora. Se toarna aluatul in forme, in fiecare dintre aceste forme se pune cate o aluna de padure si se pun prajiturelele la cuptor pentru o perioada de maxim 20 de minute, la o temperatura de 170 de grade Celsius.