Turmericul este una dintre cele mai sanatoase plante. Acesta poate aduce beneficii extraordinare asupra organismului uman. El poate fi consumat in stare cruda in ceai si mai ales ca si ingredient principal pentru anumite produse de patiserie – cofetarie. De altfel, din ce in ce mai multe persoane care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in domeniul cosmeticii pe teritoriul tarii noastre sau in strainatate au inceput sa foloseasca turmericul pentru crearea mastilor de fata datorita calitatilor sale extraordinare pentru ten.
Turmericul este asemanator ghimbirului si mai poarta denumirea de curcuma. Istoria spune ca ar fi original din India si datorita faptului ca are atat de multe proprietati curative, indienii au inventat un desert bazat in special pe turmeric, respectiv prajitura care poarta acelasi nume.
Prajitura turmeric – un deliciu pentru papilele gustative
Prajitura turmeric este cu adevarat delicioasa. Turmericul este un ingredient care se utilizeaza in India de peste 4.000 de ani datorita aromei sale unice. La desertul care ii poarta numele, respectiv la prajitura turmeric, aceasta aroma este una picanta iar in combinatie cu ciocolata alba, turmericul face adevarate minuni pentru papilele gustative. Ce este foarte interesant la prajitura turmeric este aspectul ei. Acesta este destul de nonconformist si poate sa nu fie pe placul tuturor mai ales datorita faptului ca prajitura originala turmeric se tine la borcan.
Cum preparam un borcan de prajitura turmeric
Mai intai de toate avem nevoie de urmatoarele ingrediente – patru oua proaspete de tara, 200 de g de unt cu continut cat mai ridicat de grasime, 200 de g de zahar alb si 200 g de faina alba, o lingurita de praf de copt si un varf de cutit de sare, 100 de g de ciocolata alba rasa si cel mai important de trei lingurite rase de turmeric proaspat macinat.
Ca si mod de preparare prajitura turmeric se face foarte usor. Se preincalzeste cuptorul la o temperatura de 190 de grade Celsius si intr-o tava se aseaza trei sau patru borcane fara capac. Intr-un mixer se amesteca foarte bine ouale cu zaharul, adaugand treptat untul topit, faina si toate celelalte ingrediente. Compozitia se imparte in doua boluri. Intr-un bol se amesteca cu ciocolata alba rasa si topita iar in celalalt bol se adauga turmericul.
Se pune in borcane – jumatate din compozitia unui bol si jumatate din cealalta compozitie a unui bol una peste cealalta dupa care se lasa la copt tot la o temperatura de 190 de grade Celsius pentru o perioada de maxim 45 de minute.