Trucuri pentru prajituri reusite

In momentul in care ne apucam sa preparam produse de cofetarie – patiserie sau chiar de brutarie, operatiunea finala de multe ori nu este chiar atat de reusita precum ne-am dori. Acest lucru se datoreaza atat faptului ca poate suntem amatori in prepararea dulciurilor, dar si pentru ca nu respectam de cele mai multe ori cateva sfaturi si recomandari ale celor care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu.

Specialistii in masura sa ne dea sfaturi ne recomanda atunci cand preparam produse de cofetarie – patiserie – brutarie sa respectam cateva reguli stricte si astfel sa fim siguri ca produsul finit o sa fie unul reusit din toate punctele de vedere. Printre aceste sfaturi, se numara –

Temperatura cuptorului – cea mai importanta regula

Atunci cand preparam deserturi delicioase pentru noi si familia noastra, majoritatea dintre produse necesita coacere. Cuptorul nu reactioneaza intotdeauna afirmativ la nevoile noastre daca nu respectam cateva reguli. Prima si cea mai importanta regula este – incingerea cuptorului cu macar jumatate de ora inainte de a introduce produsele in el. De asemenea este foarte important ca in prima parte cand desertul se coace, sa nu deschidem sub nicio forma cuptorul deoarece patrunde aer in el si desertul nu mai iese asa cum am dori.

Ouale se manevreaza cu grija si dupa cateva reguli

Majoritatea deserturilor au in compozitia lor oua. In cazul in care nu se respecta cateva reguli mici, produsul finit poate sa dezamageasca din punctul de vedere al aspectului sau si de multe ori chiar si al gustului. Astfel, in primul rand ouale trebuie tinute o perioada la temperatura camerei inainte de a fi crapate pentru a se prepara desertul.

In cazul in care ele sunt luate din frigider, se recomanda sa fie tinute pe masa la temperatura camerei macar o jumatate de ora. De asemenea, puteti sa le puneti intr-un bol cu apa calduta daca doriti sa grabiti procesul de incalzire. In cazul in care trebuie sa pregatiti un desert la aburi si trebuie sa bateti albusurile este foarte important ca apa din recipient sa nu ajunga pana la fundul acestuia.

Si cu ingredientele desertului trebuie sa aveti grija

Ingredientele deserturilor sunt foarte importante, precum si manevrarea lor. Cea mai importanta regula din punctul lor de vedere este ca cele solide sa se amestece intotdeauna intre ele, fara cele lichide. Astfel se permite ca praful de copt sau bicarbonatul de sodiu sa se distrubie uniform in compozitia preparatului. De altfel este bine sa verificati daca praful de copt sau bicarbonatul de sodiu sunt proaspete. In cazul in care desertul contine ciocolata pe care trebuie sa o topiti, recipientul in care se topeste trebuie sa fie perfect uscat si de altfel, sa aiba un fund cat mai gros. Nu uitati sa amestecati continuu astfel incat aceasta sa nu faca cocoloase!

Lasă un răspuns