Esență de rom | Cofetaria Palibo

Esența de rom – aromă deosebită în prăjituri

Esența de rom este un produs must–have dacă dorim să creem prăjituri delicioase și anumite creme pentru acestea. Romul este una dintre băuturile preferate de către marinari și nu numai, acesta având un gust special spre deosebire de alte băuturi și o culoare anume. Producerea romului nu ar fi posibilă fără trestia de zahăr, aceasta fiind ingredientul principal în fabricarea acestei băuturi. Mai exact, romul reiese din fermentarea la o anumită temperatură a trestiei de zahăr.

Cei care produc rom știu că trebuie să treacă prin mai multe acțiuni specifice înainte ca produsul să iasă așa cum își doresc. Astfel, după ce trestia de zahăr a fermentat suficient, ce a rezultat din fermentare se amestecă cu o cantitate anume de zahăr, până reiese o melasă. Această melasă este asemănătoare mierii de albine însă culoarea ei este mult mai întunecată spre deosebire de culoarea mierii de albine cu care suntem noi obișnuiți. Din această melasă se produce romul industrial care se utilizează la crearea esențelor de rom și nu numai.

La ce produse alimentare putem utiliza esența de rom

Esența de rom este utilizată de către toți cofetarii și patiserii din lumea întreagă, cunoscuți pentru creațiile lor dulci. Aceasta este folosită la crearea cremelor pentru torturi, a cremelor pentru prăjituri, la plăcinte, tarte și la multe alte deserturi care dacă nu ar avea în compoziția lor esența de rom, nu ar avea același gust special pe care îl cunoaștem noi. Esența de rom poate fi combinată alături de alte esențe precum cea de lămâie, de vanilie, de portocală, de vanilie de Madagascar etc. pentru ca gustul produselor de cofetăriepatiserie să fie unice.

Aceasta este utilizată și în casă de către gospodinele obișnuite să prepare produse dulci pentru cei dragi. Esența de rom nu numai că are calitatea de a da un gust special preparatelor dulci, aceasta fiind ideală și pentru schimbarea culorii deserturilor. Având o nuanță maronie întunecată, produsele dulci care au în compoziția lor esența de rom, cu siguranță că par extrem de delicioase chiar înainte de a le consuma. Printre principalele deserturi gătite la noi în țară care au în compoziția lor esența de rom, menționăm – salamul de biscuiți, fursecurile cu rom, prăjitura cu nucă și rom, brioșele, amandinele, ciocolata de casă, înghețata făcută în casă etc.

Esența de rom este utilizată deseori la prepararea cremelor de ciocolată, romul dând produselor un gust aparte, la prepararea bomboanelor de ciocolată dar și la prepararea deserturilor cu nuci, acestea în combinație cu romul dând preparatului de cofetărie un gust senzațional.

Lasă un răspuns