Lumânare aniversară

Atașează tortului tău delicios lumânări aniversare deosebite. Îndeplinește-ți dorințele cât ai spune „click”. Comandă acum!

*Acest produs poate fi achiziționat doar împreună cu un produs din gama cofetărie sau patiserie. 

6,00 lei

★ Poți primi până la 6 Puncte PALIBO pentru o comandă viitoare.

SKU: Nu se aplică Categorie: Etichete: , , ,
  • Prețul afișat este per bucată.
  • În scurt timp după plasarea comenzii, vei fi contactat telefonic pentru a confirma toate detaliile acesteia.
  • Livrarea la domiciliu este gratuită doar pe raza orașului Iași, la comenzile de peste 200 lei, plasate cu minim 24h înainte.
Plătește în siguranță online:

Descriere

La fiecare aniversare așteptăm cu nerăbdare momentul în care ne așezăm în fața tortului și suflăm în lumânări, timp în care ne gândim la cea mai mare dorință care să ni se împlinească. Dar ce origini are această tradiție?

Una dintre cele mai populare versiuni își are originile în Germania secolului XVIII-lea. Atunci, în timpul festivalului „Kinderfest”, pe desertul celor mici erau puse câte două lumânări: una ce reprezenta lumina vieții sale și o a doua ce simboliza anii ce urmau să vină. Flacăra trebuia să rămână aprinsă întreaga zi și era înlocuită în cazul în care se consuma. La finalul zilei aceasta era stinsă printr-o suflare, existând credința că fumul din lumânări va duce către divinitate dorința sărbătoritului.

O a doua versiune își are originile în Grecia Antică, acolo unde dulciurile aveau formă rotundă pentru a simboliza ciclul complet al Lunii, iar lumânarea reprezenta reflexia acesteia. Desertul era oferit Zeiței Lunii, Artemis, iar fumul lumânărilor transmitea spre aceasta dorințele muritorilor.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.