Torturi desavarsite cu ustensile potrivite

Un cofetar iscusit are mereu la indemana ustensilele de baza care sa il ajute sa isi desavarseasca deserturile mai repede si mai bine. Pentru un blat de tort sau un mousse perfect ai nevoie de mai mult decat un tel batran sau un mixer de mana.

Daca iti propui sa iti impresionezi colegii de laborator si doresti sa devii un maestru cofetar iata 10 ustensile care te vor ajuta sa te propulsezi in arta deserturilor, torturilor si a prajiturilor.

1. Spatula de silicon – nicio lingura din bucatarie nu face o treaba mai buna decat ea. Te ajuta sa cureti perfect peretii oricarui bol metalic, oala sau vas in care ai pregatit creme, frisca sau ciocolata topita. Pentru ca instrumentul sa te ajute intocmai la ce ai nevoie cauta unul rezistent la caldura, intrucat il poti folosi si in oalele aflate pe foc.

2. Rascheta/spatula/gripca de plastic – un instrument perfect in curatarea peretilor vasului de mixer de aluat. Ajuta la amestecare sau la taierea aluatului, la curatarea blatului de lucru sau la intinderea cremei intre doua blaturi de tort.

3. Termometrul de zahar – te ajuta, de exemplu, la prepararea bezelei italiene in care ai nevoie de sirop de zahar la 117C. De asemenea, te ajuta si pentru zaharul caramel si temperatura ciocolatei.

4. Cantarul digital – stii foarte bine ca prepararea dulciurilor si, in general, cofetaria presupun multa matematica si cantitati precise. Ingredientele trebuie masurate cu exactitate. Altfel, chiar si un gram de faina in plus sau minus poate face diferenta. Investeste intr-un cantar care masoara atat ingredientele lichide, cat si pe cele solide.

5. Sucitor/merdenea – este un lucru esential fara de care nu poti intinde perfect un aluat.

Pe langa acestea mai ai nevoie si de:

6. Mixerul planetar – este dorinta cea mai arzatoare a fiecarui cofetar amator. Acesta bate ouale, frisca sau ajuta in prepararea aluatului de tarta fara ca tu sa iti exersezi muschii bratelor.

7. Discurile de patiserie – ai nevoie de toate marimile si inaltimile. In acestea poti coace blaturi, poti monta torturi, dar si prajituri.

8. Pos, duiuri si sprituri – acestea te ajuta sa creezi cele mai frumoase decoruri pentru torturi si prajituri. Posul te ajuta si in momentul in care trebuie sa torni bezele, macarons, biscuiti, choux-uri sau piscoturi.

9. Oale cu pereti dubli – acestea sunt importante pentru ca laptele, crema sau zaharul nu se vor prinde de pereti.

10. Spatula unghiulara si spatula dreapta – ele sunt cheia nivelarii perfecte a blaturilor in tava, dar si in glasarea prajiturilor.

Lasă un răspuns