Sorbet – stramosul inghetatei, o istorie dulce racoritoare

In timpurile de demult inghetata nu era un dulce accesibil oricui si tocmai de aceea s-a inventat si sorbetul, un desert rece gheata, considerat de multi oameni acesta fiind stramosul inghetatei. Sorbetul se prepara din apa cu mult zahar alaturi de suc de fructe, lichior, piure de fructe si multe arome care ii dau un gust senzational.

Sorbetul este alegerea ideala de desert pentru zilele fierbinti de afara cand aerul respirabil este aproape insuportabil. Datorita faptului ca sorbetul nu are in componenta lui grasimi de nici un fel este recomandat a fi consumat de catre cei care urmeaza regimuri alimentare insa trebuie avut grija ca el are in componenta lui mai mult zahar decat are inghetata. Deci, sorbetul poate fi o alternativa a inghetatei in functie de persoana care il consuma.

Istoria sorbetului

Sorbetul a aparut pentru prima data in Roma Antica dar denumirea lui vine din tarile arabe. Se presupune ca bucatarii Imparatului Nero au preparat pentru prima data sorbet insa sub o forma diferita de cea pe care o cunoastem astazi. Astfel, se spune ca in acele vremuri se amesteca zapada impreuna cu vin si miere de albine si se consuma ca desert, un stramos al sorbetului pe care il cunoastem noi.

Este foarte simplu sa preparam sorbet acasa datorita faptului ca nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-l face. Sorbetul de fapt este o apa cu gheata care are in componenta ei suc si piure de fructe, indulcitori sau chiar alcool. Nici macar nu conteaza tipul de fructe pe care il adaugati in desert. Puteti sa optati pentru fructele dumneavoastra preferate sau puteti pur si simplu sa adaugati doar arome de fructe. Printre fructele care se potrivesc cel mai bine la prepararea acestuia, se numara – portocale, lamaii, lime, kiwi, mar verde, fructe de padure etc Sorbetul de altfel se orneaza cu o frunza de menta care ii da o aroma senzationala preparatului.

Cum preparam sorbet acasa

Pentru a face in propria noasra bucatarie sorbet, avem nevoie de urmatoarele ingrediente – o cana si jumatate de zahar tos alb, un kilogram de fructe proaspete la alegere, o cana si jumatate de apa, 4 linguri mari de zeama de lamaie, cateva ierburi aromatice, spre exemplu menta si arome de care dorim.

Se pun la fiert intr-o oala apa si zaharul pana cand reiese un sirop cat mai omogen. Cu ajutorul unui mixer, la viteza mare se paseaza foarte bine fructele, dupa care se adauga treptat zeama de lamaie si esentele. Se lasa la racit la frigider preparatul pentru o perioada minima de 3 ore si la sfarsit se pune in cupe de inghetata si se orneaza cu menta.

Lasă un răspuns