Cake pops, acadele – prăjituri pentru petreceri reușite

De multe ori consumul de acadele și de bomboane nu este recomandat celor mici datorită faptului aceste produse dulci pot afecta sănătatea dentară. Aici își intră în rol – cake pops, un tip de acadele – prăjitură care se aseamănă foarte bine la formă cu acadelele, dar nu și la gust.

Cake pops sunt de fapt un tip de prăjitură pe băț cunoscute de prin anul 2009. Este adevărat aceste dulciuri nu prea au vechime în categoria de produse de cofetărie – patiserie însă acestea, mai ales peste hotare sunt considerate VIP – urile petrecerilor pentru cei mici și nu numai. Deși cu toții am crede aceste cake pops s-au inventat cu scopul de a se asemăna cu acadelele și de a nu strica dinții celor mici, se pare ideea inventării lor a venit cu scopul rămășițele de la prăjituri nu se irosească aiurea.

Când au apărut pentru prima dată cake pops?

Cake pops sunt populare în toate cofetăriile din lumea întreagă încă din anul 2009 însă nu se știe cu exactitate nici în ziua de astăzi care este cu adevărat originea lor. Se cunoaște însă scopul creării acestora a fost nu se piardă nici măcar o fărâmitură de prăjitură, așa a fost inventată o rețetă de cofetărie prin care s-au creat cake pops.

Astfel, tot ce rămânea în plus de la prăjituri, se fărâmița foarte bine, se amesteca cu un ingredient lipicios pentru a lega cât mai bine rămășițele între ele și la sfârșit se glazurau cu tot felul de ingrediente dulci precum ciocolata albă sau neagră, caramel, fondant etc. Cake pops de atunci și până astăzi au evoluat mult atât din punctul de vedere al aspectului cât și al ingredientelor.

Prăjiturile pe băț în zilele noastre

Astăzi cake pops se găsesc de cumpărat nu numai în toate magazinele cu specific de patiserie – cofetărie ci și în cafenele și alte magazine cu specific alimentar. De altfel, atât în țară cât și în străinătate, cake pops sunt vedetele evenimentelor importante precum nunți, botezuri, petreceri de logodnă și mai ales aniversări ale celor mici. În diferite mărimi, în formă rotundă și în mii și mii de nuanțe cât mai viu colorate, cake pops sunt un must – have la orice petrecere.

Prepararea lor este simplă deoarece baza este prăjitură și decorul acestora poate fi făcut după bunul plac.

Lasă un răspuns