Merele – ingrediente pentru produsele de cofetarie si patiserie

Merele sunt cele mai sanatoase fructe pentru organismul uman. Ele sunt pline de vitamine si de nutrienti, indiferent daca sunt in stare cruda sau daca fac parte din compozitia anumitor produse de cofetarie sau de patiserie. De altfel, conform utimelor statistici facute de catre cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu de catre o prestigioasa Universitate din Boston, merele sunt cele mai consumate fructe la nivel mondial.

Se spune ca aceste fructe sunt primele aparute in lume si daca suntem persoane religioase si am citit biblia…cu siguranta ca putem afirma ca acest lucru este adevarat conform legendei lui Adam si a Evei. Pentru prima data in lume merele au fost cultivate pe continentul asiatic, apoi in Europa si mult mai tarziu au fost aduse si pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Merele, din trecut si pana astazi

Si daca merele sunt cele mai vechi fructe din lume, cu siguranta ca de atunci si pana astazi ele au fost imbunatatite calitativ din toate punctele de vedere pe parcursul trecerii a multor mii de ani. Daca este sa vorbim din punct de vedere religios, merele sunt fructe mistice fiind considerate chiar fructele interzise. Acesta este si motivul principal pentru care ele sunt utilizate la diferite traditii religioase. Merele sunt fructe absolut delicioase, mai ales daca sunt introduse in diferite aluaturi pentru placinte sau prajituri. Majoritatea cofetarilor si patiserilor cunoscuti pe plan mondial prefera sa adauge mere in creatiile lor pentru a crea produse delicioase. Astazi merele sunt recomandate de catre doctori a fi consumate de catre oricine. De aici si zicala – Un mar pe zi te tine departe de doctor –

Soiuri de mere si si utilizarea acestora in cofetarie

Pe plan mondial exista peste 8000 de soiuri de mere, fiecare dintre ele diferite ca forma, culoare, aspect si gust. Ele sunt utilizate in general in industria alimentara, la gatit si la producerea alimentelor, la producerea bauturilor alcoolice si la sucuri, la prepararea produselor dulci, la fabricarea otetului de mere, la fabricarea uleiului de mere din samburii acestora etc.

Totusi, in general merele se consuma in stare cruda. Principalele deserturi la care sunt utilizate merele sunt – tarte, placinte, torturi si prajituri. De altfel, merele pot face parte si din alte tipuri de deserturi precum – merele glazurate cu sirop de zahar sau de caramel iar altii prefera sa consume merele  coapte.

In concluzie, merele sunt fructele cele mai consumate in stare cruda si cele mai utilizate la crearea produselor dulci. Merele verzi sunt mai pline de vitamine decat cele rosii sau galbene. Coaja lor este recomandat a se consuma si ea, chiar daca unii dintre noi prefera sa le razuiasca coaja. Cofetarii obisnuiesc sa razuiasca coaja merelor si cu produsul reiesit sa orneze diferite prajituri de cofetarie sau chiar de casa.

Lasă un răspuns