Figurine de zahar – decoruri speciale pentru torturi si prajituri

Zaharul este ingredientul principal pentru orice desert. Este adevarat ca sunt cateva produse de cofetarie – patiserie care sunt amare sau acre insa chiar si ele au in compozitia lor o cantitate mai mica de zahar. De asemenea, zaharul este utilizat si la decorarea torturilor si a prajiturilor, mai ales cu ajutorul figurinelor din zahar dar si prin diferite glazuri sau fondant.

Figurinele de zahar sunt utilizate de catre patiseri si cofetari la ornarea torturilor si a prajiturilor. Ele sunt confectionate cu ajutorul pastei de zahar. Aceasta pasta are calitatea de a se mula conform propriilor dorinte si de a crea cu ajutorul ei figurine speciale din zahar precum personaje din desene animate, flori, animale si diferite obiecte.

Cand au aparut pentru prima data figurinele de zahar

Inainte de a fi atat de apreciate figurinele de zahar, acestea nu erau accesibile oricui si tocmai de aceea le intalneai doar la decorul deserturilor realizate cu ocazia anumitor evenimente speciale precum zilele de nastere, la cele onomastice, la nunti si botezuri. Acestea au aparut pentru prima data in ochii pasionatilor de dulciuri in secolul al 19 – lea. Anul 1806 a fost cel care a ramas in istorie din punctul de vedere al confectionarii figurinelor din pasta de zahar. Acesta a fost momentul in care s-au inventat cateva instrumente speciale pentru realizarea acestor figurine din pasta de zahar.

Figurinele de zahar in zilele noastre sunt foarte apreciate

In zilele noastre in toate tarile din lumea intreaga figurinele din pasta de zahar sunt foarte apreciate. Cofetarii si patiserii cunoscuti pentru creatiile lor dulci folosesc la orice produs pe care il creeaza decoruri din pasta de zahar. Pasta de zahar are  proprietatea de a putea fi modelata usor de catre acestia si cu ajutorul colorantilor naturali sau a celor artificiali, ei pot crea cu ajutorul ei figurine interesante ce urmeaza sa fie aplicate pe torturi sau pe alte prajituri festive.

Figurinele de zahar au calitatea de a ajuta produsele de cofetarie – patiserie sa para mai amuzante, mai creative si le acorda o nota fascinanta, specifica evenimentului la care se ia parte. Acestea pot fi personalizate in functie de ocazia care se sarbatoreste. Spre exemplu, la ziua de nastere a unui copil se poate opta pentru un tort cu glazura facuta din figurine de pasta zahar care intruchipeaza poza acestuia sau diferite personaje din desene animate ori obiecte care acestuia ii plac.

Figurinele de zahar pot transforma o prajitura sau un tort simplu intr-un desert spectaculos si uneori chiar intr-o opera de arta. De altfel, acestea pot avea diverse culori, forme si arome mirifice.

Lasă un răspuns