Multi nu stiu insa exista cateva retete ciudate de produse de cofetarie – patiserie peste hotare cu gust senzational si aspect interesant. Desi noi ca si consumatori ahtiati dupa produse de cofetarie – patiserie intelegem altceva prin desert, unii cofetari care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala pe teritoriul altor tari din lumea intreaga au decis sa depaseasca granitele normale si sa creeze pentru noi cateva produse de cofetarie – patiserie absolut delicioase insa ciudate ca si aspect.
Dupa multe experimente culinare care includ atat dulciuri cat si produse picante, cofetarii recunoscuti pe plan mondial au reusit sa impresioneze prin cateva retete de dulciuri interesante. Mai jos va prezentam o lista cu cele mai ciudate retete de deserturi din lumea intreaga, unele dintre ele cu traditie veche in spate si altele moderne, dupa cum urmeaza:
Ais Kacang, un desert ciudat din Singapore
In Singapore dulciurile sunt consumate la un nivel alarmant. Tocmai acesta este si motivul principal pentru care cofetarii de aici incearca in fiecare zi sa reinventeze retete de deserturi care de care mai interesante ca si aspect si delicioase ca gust, cum este si desertul Ais Kacang. De fapt, acest desert contine niste ingrediente destul de ciudate, dar care laolalta dau un gust minunat. Ais Kacang este un amestec de inghetata cu fasole rosie, gelatina si cateva fructe lychee. Acest desert nu este recomandat celor care adora sa priveasca mancarea, la aspect asemanandu-se cu niste viermi de culoare verde.
Bucatarie moleculara in Manila
In Manila bucataria moleculara este foarte utilizata. Tocmai de aceea cofetarii si patiserii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala aici creeaza tot felul de deserturi gustoase si interesante ca si aspect cu ajutorul bucatariei moleculara. Inghetata cu azot pregatita aici este foarte gustoasa. Aceasta are o prezentare aparte, aratandu-se in fata doritorilor sub forma de pasta inghetata cu ajutorul azotului. Ca si arome este folosita esenta de trandafir sau lavanda in functie de preferinte.
Mic dejun englezesc pentru desert
Irlanda ne uimeste pe zi ce trece cu preparatele ei culinare traditionale si mai ales cu deserturile sale. Cei din Dublin obisnuiesc sa consume ca si desert un mic dejun englezesc. Acest mic dejun englezesc este destul de imbelsugat si este foarte dulce, el incluzand – untul de arahide caramelizat introdus intr-o prajitura de tip burete cu ideea de a prezenta carnatii, fasolea este reprezentata de biscuiti din ciocolata alba invaluiti intr-un sos dintr-un amestec de capsuni, portocale si lamai si o prajitura de lamaie tipic italieneasca care reprezinta ouale prajite.
Pe plan mondial exista multe deserturi ciudate cu gusturi senzationale, ramanand la latitudinea fiecaruia dintre noi care ni se potriveste conform gusturilor pe care le avem.