Dulciuri traditionale din Egipt

Egiptul este recunoscut in lumea intreaga din punct de vedere gastronomic, atat al felurilor principale culinare, dar mai ales al deserturilor absolut delicioase pe care le pregatesc localnicii. Unele delicatese dulci facute de catre egipteni sunt putin mai ciudate ca nume si ca aspect insa ca si gust, iti raman mult timp intiparite in minte dar si pe papilele gustative.

Printre cele mai populare si mai gustoase delicatese dulci traditionale egiptene care trebuie degustate macar o data in viata daca se calatoreste in aceasta minunata regiune a lumii, se numara:

Agwa, pasta de curmale

Curmalele sunt atat delicioase cat si foarte sanatoase. Egiptenii stiu asta si tocmai de aceea le-au incadrat intr-un desert gustos, respectiv – pasta de curmale. De fapt, pasta de curmale cu denumirea de agwa sunt niste produse de patiserie realizate din faina care fac parte dintr-o categorie mai mare de deserturi denumite – kahk. Interesanta este forma acestui desert, respectiv a unui disc tesit, o forma simpla dar totusi interesanta.

Pasta de curmale este foarte gustoasa dar mai ales foarte sanatoasa. Aceasta, conform parerilor medicilor egipteni, te poate ajuta sa slabesti intr-un timp relativ scurt fara a-ti pune in pericol sanatatea. De altfel, curmalele sunt recunoscute ca fructe care daca sunt consumate ca la un regim strict, pot cu succes sa vindece anumite afectiuni ale pielii, dar si anumite boli ale organismului uman.

Baskot, biscuiti traditional egipteni cu tot felul de arome

Baskot sunt biscuiti traditional egipteni cu portocale, scortisoara, amoniac, anason sau alte arome frumos mirositoare. Baskot sunt produse de cofetarie – patiserie absolut senzationale ca si gust iar ca aspect se aseamana destul de tare cu cornuletele umplute cu rahat pe care le faceau bunicile noastre in copilarie. Baskot sunt biscuti traditionali care se gasesc de cumparat in orice regiune a Egiptului.

Egiptul ne pune la dispozitie o multitudine de dulciuri traditionale pregatite cu drag de catre localnici pentru turisti si nu numai. Acum ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi care desert este pe placul nostru dar nu trebuie sa omitem nici produsele de cofetarie – patiserie facute de catre ei. Acestea au un aspect absolut senzational si un gust care iti ramane intiparit in minte o perioada indelungata de timp. Alaturi de un ceai cald, o cafea fierbinte sau un suc rece in zilele fierbinti de vara, delicatesele preparate de catre egipteni sunt un adevarat deliciu pentru papilele gustative.

Lasă un răspuns