Blat de tort perfect la tine acasa

Orice gospodina adora sa faca prajituri si torturi de casa. Cu toate acestea, fiecare dintre noi atunci cand ne apucam sa preparam astfel de deserturi in propria bucatarie avem o grija majora, mai ales daca ne vedem in fata ingredientelor necesare prepararii unui tort. Acest lucru se intampla datorita faptului ca blatul de tort se poate lasa si astfel desertul preparat de noi sa nu mai fie atat de aspectuos si de gustos precum ne-am dori.

Conform parerilor specialistilor din domeniu care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala peste hotare si in tara noastra exista mai multe motive pentru care blatul de tort se lasa, unele dintre acestea fiind –

Momentul adaugarii ingredientelor tortului este foarte important

Orice reteta originala de tort trebuie sa contina momentul adaugarii ingredientelor de tort cat mai precis. Este foarte important ca aceste ingrediente sa nu se adauge in compozitie, nici prea devreme insa nici prea tarziu. De asemenea, tot la acest capitol trebuie sa avem in vedere si timpul de amestecare al ingredientelor dar si viteza pe care o setam la mixer atunci cand le amestecam. Solutia din acest punct de vedere este sa respectam cu strictete timpii de adaugare a ingredientelor, ordinea lor dar si viteza de amestecare a acestora.

Praful de copt poate sa nu fie de cea mai buna calitate

Praful de copt este un produs esential pentru blatul de tort. In cazul in care acesta nu este de cea mai buna calitate, blatul de tort se poate lasa. Atunci cand discutam despre calitatea prafului de copt ne referim atat la gradul de prospetime al acestuia cat si la conditiile de pastrare. Cel mai indicat este ca inainte sa achizitionam praful de copt de la magazin, sa ne uitam pe ambalajul producatorului pentru a verifica care este perioada in care acesta expira si in niciun caz sa nu utilizam pentru prepararea blatului de tort un praf de copt expirat. I

n plus, orice reteta originala de tort iti va spune cu strictete si care este cantitatea de praf de copt care trebuie adaugata pentru blatul de tort. In general, acesta se introduce in compozitie in proportionalitate directa cu faina si nu este indicat sa puneti nici mai mult praf de copt insa nici mai putin pentru ca blatul de tort sa va iasa perfect.

Blatul de tort nu trebuie sa fie nici umed dar nici uscat pentru ca acesta sa nu se lase

Este foarte important ca faina sa nu fie umeda inainte de a fi preparata pentru un tort. In cazul in care aceasta este uda, cu siguranta ca o sa va inselati din punctul de vedere al cresterii blatului de tort. Astfel, la inceput o sa vi se para ca acesta creste insa procesul se va opri cu siguranta la un moment dat. Tocmai de aceea, specialistii in domeniu ne recomanda pastrarea ingredientelor necesare prepararii unui tort la temperatura camerei si ele sa nu fie depozitate in locuri prea umede sau prea uscate. Aici ne referim in general la zahar si la faina.

Lasă un răspuns