Tort nuntă | Cofetăria Palibo

Tortul de nuntă în diferite colțuri ale lumii

În jurul lumii există foarte multe ritualuri, obiceiuri și tradiții populare la organizarea unui eveniment fericit atât de complex cum este nunta. Fiecare popor în parte are propriile reguli atunci când organizează un astfel de eveniment, propriile feluri principale de mâncare tradiționale, deserturi populare, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii și mai ales tematici surprinzătoare.

Dacă este să ne referim la tortul de nuntă care se servește invitatilor la sfârșitul petrecerii, te purtăm câteva secunde într-o călătorie fascinantă pe mai multe meleaguri din lume pentru a afla cât de diferit este tortul de nuntă în funcție de zona geografică unde se organizează acest eveniment:

În Grecia tortul de nuntă nu se alege la întâmplare

Grecii au ținut întotdeauna la tradiții și nici tortul de nuntă nu face o excepție de la această regulă. Astfel, în această minunată țară, în general la nuntă se prepară un tort care are în compoziția lui multă făină de migdale și fulgi, se umple cu șarlotă și cu multe fructe proaspete sau confiate și se acoperă tot cu fulgi de migdale. Cuplurile de naționalitate greacă preferă să umple torturile de nuntă cu miere de albine, cu semințe de gutui, de mac sau cu semințe de susan și cu multă frișcă.

În Japonia sunt la modă torturile false la nuntă

Japonezii dintotdeauna au fost mai speciali și au ieșit în evidență cu creațiile lor minimaliste în materie de produse de cofetărie – patiserie. Astfel, japonezii nici la recepțiile de nuntă personale nu se dezic de la idei năstrușnice, ei preferând la un astfel de eveniment să creeze torturi de nuntă false, realizate din cauciuc și acoperite în totalitate din ceară.

Dacă vezi un astfel de tort în realitate, nici nu îți dai seama că de fapt este artificial. Să nu ai impresia falsă că japonezii nu ar avea deloc un tort de nuntă. Nu, ei il au, doar că acesta stă în bucătarie și acolo este și tăiat pentru a fi servit invitaților. Tortul fals este creat în ideea ca mirii să poată să il taie fără să îl strice.

Tortul de nuntă din nucă – la modă în Germania

Nemții sunt tradiționaliști până în măduva oaselor. La nunți ei prepară un tort cu blat pufos plin de nucă proaspăt măcinată. Însiroparea lui se face cu un lichior făcut în casă sau cu sirop, iar în interiorul lui tortul este umplut cu gem de toate felurile, cu nuga, migdale sau cu marțipan. La nemți tortul este foarte simplu ca design.

În Coreea tortul de nuntă nu este dulce

Coreenii nu iubesc foarte mult dulciurile așa că nici tortul lor de nuntă nu este prea dulce. Orezul fiind alimentul lor tradițional, este de la sine înțeles că și tortul de nuntă este făcut tot din orez. Uneori, tortul este decorat cu frișcă vegetală, dar, în general, este lăsat simplu și se acoperă doar cu o pudra specială de fasole roșie.

Urmează cel mai important eveniment din viața ta și cauți un tort de nuntă elegant și gustos? Spune-ne cum ai dori să fie tortul tău și noi ți-l pregătim!

Lasă un răspuns