Tortul de nunta in diferite colturi ale lumii

In jurul lumii exista foarte multe ritualuri, obiceiuri si traditii populare la organizarea unui eveniment fericit atat de complex cum este nunta. Fiecare popor in parte are propriile reguli atunci cand organizeaza un astfel de eveniment, propriile feluri principale de mancare traditionale, deserturi populare, articole de imbracaminte – incaltaminte si accesorii ale acestora diferite si mai ales tematici surprinzatoare.

Daca este sa ne referim la tortul de nunta care se serveste invitatilor la sfarsitul petrecerii, va purtam cateva secunde intr-o calatorie fascinanta pe mai multe meleaguri din lume pentru a afla cat de diferit este tortul de nunta in functie de zona geografica unde se organizeaza acest eveniment –

In Grecia tortul de nunta nu se alege la intamplare

Grecii au tinut intotdeauna la traditii si nici tortul de nunta nu face o exceptie de la aceasta regula. Astfel, in aceasta minunata tara in general la nunta se prepara un tort care are in compozitia lui multa faina de migdale si fulgi, se umple cu sarlota si cu multe fructe proaspete sau confiate si se acopera tot cu fulgi de migdale. Cuplurile de nationalitate greaca prefera sa umple torturile de nunta cu miere de albine, cu seminte de gutui, de mac sau cu seminte de susan si cu multa frisca.

In Japonia sunt la moda torturile false la nunta

Japonezii dintotdeauna au fost mai speciali si au iesit in evidenta cu creatiile lor minimaliste in materie de produse de cofetarie – patiserie. Astfel, japonezii nici la receptiile de nunta personale nu se dedic de la idei nastrusnice, ei preferand la un astfel de eveniment sa creze torturi de nunta false, realizate din cauciuc si acoperite in totalitate din ceara.

Daca vezi un astfel de tort in realitate, nici nu iti dai seama ca de fapt este artificial. Sa nu aveti impresia falsa ca japonezii nu ar avea deloc un tort de nunta. Nu, ei il au, doar ca acesta sta in bucatarie si acolo este si taiat pentru a fi servit invitatilor. Tortul fals este creat in ideea ca mirii sa poata sa il taie fara sa il strice.

Tortul de nunta din nuca – la moda in Germania

Nemtii sunt traditionalisti pana in maduva oaselor. La nunti ei prepara un tort cu blat pufos plin de nuca proaspat macinata. Insiroparea lui se face cu un lichior facut in casa sau cu sirop iar in interiorul lui tortul este umplut cu gem de toate felurile, cu nuga, migdale sau cu martipan. La nemti tortul este foarte simplu ca si design.

In Coreea tortul de nunta nu este dulce

Coreenii nu iubesc foarte mult dulciurile asa ca nici tortul lor de nunta nu este prea dulce. Orezul fiind alimentul lor traditional este de la sine inteles ca si tortul de nunta este facut tot din orez. Uneori tortul este decorat cu frisca vegetala dar in general este lasat simplu si se acopera doar cu o pudra speciala de fasole rosie.

Author avatar
Cofetaria Palibo

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
Open chat