Prajituri delicioase cu migdale

Migdalele sunt considerate fructe religioase si chiar exista anumite ritualuri care se fac cu ajutorul lor, ele fiind mentionate chiar si in Biblie. Gustul lor amarui este unic, dar in aceeasi masura este si foarte delicios, migdalele fiind ingredientele perfecte pentru compozitiile prajiturilor, a torturilor, a blaturilor de tort, a cremelor pentru prajiturile de casa sau de cofetarie dar si a multor altor produse de cofetarie – patiserie gustoase si aspectuoase.

Migdalele de ieri si pana astazi

Migdalele au aparut pe pamant cu mii si mii de ani in urma, pentru prima data fiind cultivate in Orientul Mijlociu. Treptat si Asia de Nord a inceput sa cultive migdale in numar mare, urmand ca mult mai tarziu ele sa ajunga populare si pe teritoriul Statelor Unite ale Americii dar si in Europa. In zilele noastre, conform statisticilor facute, SUA este cel mai mare exportator de migdale pe plan mondial fiind urmata indeaproape de tarile asiatice.

In Statele Unite ale Americii se produc in general migdalele dulci insa exista si hibrizi de migdale amarui. Aceasta amareala provine de la faptul ca semintele pomilor de migdale amarui au in componenta lor cianura care le da o oarecare amareala. Aceasta cianura este indepartata din fruct deoarece in doze mari poate fi letala pentru organismele vii. Cu toate acestea, chiar si dupa eliminarea cianurii din semintele de migdale, amareala din ele persista.

La ce utilizam migdalele

Migdalele pot fi consumate ca atare, in starea lor cruda, pot fi uscate sau confiate. De asemenea, migdalele sunt ingredientele ideale pentru prepararea unor produse de cofetarie – patiserie dulci sau sarate pe care le preferam fiecare dintre noi. Migdalele prajite sunt si ele foarte gustoase si trebuie mentionat faptul ca la procesul de prajire sau la cel de fierbere, migdalele nu isi pierd aboslut deloc din calitatile nutritive pe care le au.

Ele sunt pline de minerale si vitamine benefice pentru organismul uman, vitamine si minerale precum – Vitamina E, calciu, fier, Vitamina B, zinc, fosfor si magneziu. Consumul de migdale este recomandat de catre medici pentru persoanele care vor sa isi regleze colesterolul din sange sau pentru cei ce vor sa slabeasca si urmeaza un regim in acest sens.

De asemenea, doctorii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in domeniul nutritional si nu numai, atat cei din tara cat si deci din strainatate, le recomanda atat adultilor si mai ales copiilor sa consume cat mai multe migdale in starea lor cruda, uscata sau confiata pentru a li se asigura doza zilnica de vitamine si minerale in corp. In plus, migdalele pot fi absolut delicioase in deserturi.

Lasă un răspuns