Torta all’acqua – tort cu apa pentru cei cu intoleranta la lactoza

In zilele noastre din ce in ce mai multi oameni sufera de intoleranta la lactoza. Aceasta afectiune este considerata de catre medicii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu pe teritoriul tarii noastre si pe teritoriul altor tari din lumea intreaga, drept boala secolului. In cazul in care suntem devoratori de dulciuri dar suferim si de intoleranta la lactoza, avem o problema.

Cofetarii si patiserii din toata lumea, renumiti pentru creatiile lor dulci au reinventat multe retete de dulciuri pentru aceste persoane care sufera de intoleranta la lactoza. Printre cele mai populare deserturi de acest tip se numara si tortul cu apa, un tort care nu presupune coacere, nu are in componenta lui oua, lapte sau unt si poate fi preparat foarte repede acasa de catre orice gospodina.

Cine poate manca torta all’acqua

Torta all’acqua este de fapt o alternativa de desert pentru cei care fac alergii la oua sau care au intoleranta la lactoza. De asemenea, tortul cu apa este o alternativa rapida de desert sanatos pentru cei care au musafiri si sunt nevoiti sa pregateasca rapid ceva dulce fara prea mari batai de cap. Ca si gust, tortul cu apa este un produs dulce absolut delicios, cu un aspect apetisant. Tortul cu apa se gaseste de cumparat si in cofetariile bio, atat de populare in zilele noastre.

Cum preparam tortul cu apa

Tortul cu apa este gata intr-un sfert de ora daca urmam strict pasii retetei lui. Ca si ingrediente pentru prepararea acestuia, avem nevoie de – 300 de ml de apa, 300 de grame de faina alba, 50 de ml de ulei, un plic de praf de copt, 200 de grame de zahar pudra, un varf de sare, o coaja de la o lamaie.

Luam un castron de dimensiuni generoase in care amestecam foarte bine faina, cu zaharul pudra si cu praful de copt. Treptat se adauga sarea si coaja rasa de la lamaie. Intr-un alt castron amestecam bine uleiul cu apa si le punem in celalalt castron, amestecandu-se foarte bine cu mixerul la o viteza mare pana cand compozitia devine omogena. La alegere, putem adauga orice esenta dorim.

Se incinge cuptorul la o temperatura de 160 de grade Celsius si in el bagam tava cu hartie de copt asezata in prealabil, tava in care se toarna compozitia desertului. Se lasa la copt tortul aproximativ 45 de minute, dupa care se scoate si se lasa la racit. La final se pudreaza cu zahar pudra ori se orneaza cu ciocolata sau cu fructe.

Lasă un răspuns