Majoritatea dintre noi am gustat macar o data in viata fursecuri cu unt. Cunoscute si sub denumirile de – butter cookies sau biscuiti danezi, fursecurile cu unt sunt cu adevarat preparate de patiserie foarte gustoase. In plus, ele sunt si destul de versatile, putand fi consumate ca atare dar si dimineata la micul dejun cu ceai cald, cafea sau alte bauturi fierbinti.
Fursecurile cu unt sunt si bune dar si sanatoase deoarece in componenta lor nu intra nici un tip de substanta chimica, singurele ingrediente necesare prepararii lor fiind – unt, zahar si faina. Denumirea de butter cookies este data de ingredientul lor principal, respectiv de unt, acesta gasindu-se in proportie de 80 % in componenta lor.
In forme care de care mai inedite, geometrice sau nu, fursecurile cu unt sunt preparate din aluat nedospit, pot fi decorati cu zahar cristalizat sau nu si pot avea arome accentuate de vanilie, ciocolata sau nuca de cocos. Majoritatea insa prefera sa consume fursecurile cu unt simple si astfel sa simta cat mai bine in gura gustul de unt.
Cand au aparut pentru prima data fursecurile cu unt
Din punctul de vedere al originii lor, fursecurile cu unt au aparut pentru prima data in anul 1960 in Danemarca. Atat la primul moment al aparitiei lor cat si acum, fursecurile cu unt au fost considerate din prima produse de lux, inca de pe atunci ele fiind ambalae ca si astazi, in cutii de tabla frumos decorate. De asemenea, cei care le comercializeaza s-au gandit ca ambalajul lor sa poata fi refolosit dupa terminarea fursecurilor cu unt din cutie, majoritatea dintre noi reutilizand ambalajul la pastrarea in stare intacta a unor alimente.
Cum preparam fursecurile cu unt
Nu trebuie sa fii maestru in bucatarie pentru a prepara acasa fursecuri cu unt insa cu siguranta ca trebuie sa ai cele mai de calitate ingrediente, aici referindu-ne in special la unt. Untul pe care il utilizam la prepararea acestui produs trebuie sa fie cat mai proaspat posibil si sa aiba un continut cat mai mare de grasime. Asadar, pentru a face acasa fursecuri cu unt, avem nevoie de – o cana mare de unt, 3 cani de faina alba, 2 oua proaspete de tara, o cana si jumatate de zahar tos alb, un varf de sare si o esenta de care doriti.
Se ia un castron de marimi generoase, se bat cu ajutorul mixerului la viteza mare untul si zaharul pana reiese o compozitie foarte cremoasa, se adauga treptat faina, ouale, sarea si la sfarsit si esenta. La final o sa iasa o compozitie omogena foarte gustoasa care se baga in frigider la racit macar o ora. Intindem aluatul si il taiem in formele dorite, preincalzim cuptorul la o temperatura de 200 de grade Celsius, in tava punem o hartie de copt rece, apoi asezam aluatul si coacem fursecurile cu unt aproximativ un sfert de ora, pana prind pe margini o crusta aurie.