In Romania ,din pacate, nu exista inca un restaurant care sa fi obtinut macar o stea Michelin, asta desi detinem numeroase restaurante catalogate „de lux” si avem diversi bucatari faimosi.
Daca te afli intr-o calatorie sau city-break si esti un gurmand sau cel putin curios in a gusta si a trai o experienta intr-un restaurant cu stele Michelin, iata o lista scurta a restaurantelor din Europa.
Restaurantul La Pergola din Roma – 3 stele Michelin
Acest restaurant este asezat deasupra orasului etern, cu o priveliste ametitoare in cadrul unei gradini panoramice.
Bucataria mediteraneana este condusa de Chef Heinz Beck, un maestru mereu in cautarea ingredientelor de cea mai inalta calitate si care ofera preparate inovative de cel mai inalt grad al gastronomiei de tip gourmet.
Restaurantul Plaza Athenee din Paris – 3 stele Michelin
Celebrul chef Alain Ducasse conduce bucataria acestui restaurant si ofera experiente gastronomice de neuitat, cu un meniu care ajunge,in medie, la 210 euro/persoana.
Aici se savureaza din bucataria autentica franceza,elaborata si servita in feluri inedite si din ingrediente proaspete.
Restaurantul Bord’Eau din Amsterdam – 3 stele Michelin
Bord’Eau este restaurantul hotelului De L’Europe si se situeaza pe raul Amstel cu o vedere impresionanta asupra orasului.
Aici gasesti cele mai rafinate ingrediente alaturi de cele mai exclusiviste vinuri din intreaga lume.
Restaurantul Geranium din Copenhaga – 3 stele Michelin
Acest restaurant este unul dintre cele mai neobisnuite restaurante cu stele Michelin din Europa. Restaurantul este situat la etajul al optulea al Stadionului National de fotbal din Copenhaga.
Atmosfera creata aici te va surprinde prin modul in care chefii imbina cele mai inovative tehnici de gatit cu cele mai bune ingrediente organice in cele mai echilibrate si fine preparate.
Restaurantul Moments din Barcelona – 2 stele Michelin
Restaurantul cu doua stele Michelin continua sa castige premii noi si adepti prin bucataria creativa,ingrediente proaspete si sanatoase,prin preparate inspirate din cultura culinara catalana.
Bucataria este gestionata de Chef Carme Ruscalleda si fiul sau Raul Balaman. Acestia reusesc sa ofere experiente gastronomice memorabile.Dupa ce a obtinut un numar de 7 stele Michelin pentru restaurante din Tokyo si Spania,Chef Ruscalleda a devenit cel mai renumit bucatar din Spania.
Restaurantul Fischers Fritz din Berlin – 2 stele Michelin
Acest restaurant este preferat de cuplurile de indragostiti, care iau masa la lumina lumanarilor intr-un cadru relaxant si primitor.
Restaurantul beneficiaza de 2 stele Michelin sub atenta coordonare a lui Chef Christian Lohse. Acesta ofera clientilor o fuziune intre bucataria germana si cea franceza.
Restaurantul La Degustation Boheme Bourgeoise din Praga – 1 stea Michelin
Restaurantul se bucura de o stea Michelin si este situat intr-o cladire istorica a capitalei celor „1000 de turnuri”.
Preparatele oferite clientilor sunt inspirate din bucataria ceha traditionala,inovatoare si aromata.
Restaurantul Senses din Varsovia – 1 stea Michelin
Acesta se afla intr-o cladire istorica din centrul Varsoviei, iar bucataria este condusa de Chef Andrea Camastra.
Preparatele atent selectate, imbina aromele traditionale cu cele moderne ale bucatariei poloneze.