Germania este recunoscuta in lumea intreaga datorita dulciurilor care reprezinta aceasta regiune. De altfel, toata lumea stie ca ciocolata nemteasca este cea ma buna, mai fina si cea mai de calitate. Printre deserturile traditionale ale acestei tari, pe primul loc se incadreaza – tortul Padurea Neagra. Denumirea acestui dulce spectaculos vine de la un lichior din cirese produs in regiunea muntilor Padurea Neagra din Germania.
Acest tort cu siguranta ca este pe gustul tuturor daca tinem cont de ingredientele care se gasesc in el. Straturile sale de pandispan moale sunt umplute din abundenta cu ciocolata neagra si presarate din loc in loc cu multa frisca si cirese. Ce este cel mai interesant la tortul Padurea Neagra este faptul ca pandispanul este foarte bine insiropat cu lichior de cirese amare. In unele tari din lume, pe langa lichiorul de cirese amare care infasoara straturile de pandispan, la decorul desertului se folosesc si ciresele ca atare.
Istoria acestui desert spectaculos
Tortul Padurea Neagra este un desert absolut spectaculos. Acesta a fost mentionat pentru prima data in scrierile cofetarilor la inceputul secolului al 20 – lea, mai exact in anul 1934. La jumatatea secolului tortul si-a cunoscut popularitatea si de atunci si pana astazi reteta lui originala este preparata in toate cofetariile din lume dar in acelasi timp au aparut si retete reinventate ale acestui tort.
Cum preparam acest desert minunat
Tortul Padurea Neagra poate fi preparat si acasa de catre gospodinele iscusite, prepararea blatului fiind cea mai importanta parte pentru ca acest desert sa ne iasa perfect din toate punctele de vedere.
Ca si ingrediente pentru blat avem nevoie de : 200 de grame de unt cu continut cat mai ridicat de grasime, de 300 de grame de ciocolata neagra cu continut cat mai mult de cacao, de 400 de grame de faina alba de calitatea A, un pliculet de bicarbonat de sodiu, de 50 de grame de cacao pura, de 4 oua proaspete de tara si de 300 de grame de iaurt cat mai gras posibil.
Preparare
Mai intai de toate incalzim cat mai mult timp cuptorul la o temperatura de 180 de grade Celsius. La aragaz, la foc mic, se pune o oala in care topim foarte bine untul impreuna cu ciocolata si amestecam continuu. Apoi se ung cu unt formele de tort si hartia de copt. In alt bol mai mare se amesteca pana reiese o compozitie omogena fina, zaharul, cacaoa, un varf de sare si bicarbonatul de sodiu.
Ouale se bat foarte bine cu iaurtul si peste ele se adauga toate celelalte ingrediente. La sfarsit se adauga si untul topit cu ciocolata si se amesteca foarte bine cu inca 100 de ml de apa fierbinte. Se pun blaturile la copt pentru aproape o jumatate de ora fiecare.
Trebuie sa avem la indemana un litru de sirop de cirese. Acesta se foloseste la insiropatul blaturilor. Un kilogram de cirese de la care scoatem samburii si pe care le amestecam cu un borcan de dulceata de cirese, le batem cu frisca si cu zahar pudra. Pe primul blat al tortului Padurea Neagra punem doar frisca, pe al doilea ciresele si tot asa. Ca decor putem sa il ornam cu frisca din abundenta si cu multa ciocolata neagra rasa.