Sarea in deserturi

Sarea este un ingredient esential in bucate, atat daca vorbim despre felurile principale ale mesei dar si despre deserturi. Conform povestii – sarea in bucate, nici un tip de mancare nu este delicios fara a adauga putina sare. Acest lucru este total adevarat chiar si in privinta deserturilor. Adaugata la final, sarea indiferent daca este grunjoasa, sare mica sau sare de mare, are un efect special asupra gustului final al desertului.

In plus, sarea mai are un efect special asupra mancarurilor si nu numai gustului pe care ea il da preparatelor. Aceasta are calitatea de a prelungi valabilitatea produselor. De asemenea, pe langa faptul ca poate imbunatati textura alimentelor, sarea aduce si cateva beneficii asupra sanatatii organismului uman atat timp cat este consumata in mod moderat.

Beneficiile sarii asupra produselor de patiserie – cofetarie, dar si asupra organismului

Sarea este folosita mai ales de catre patiseri datorita faptului ca aceasta are calitatea de a absorbi apa. Aproape toate aluaturile de patiserie contin drojdie iar sarea poate absorbi toata apa din aluat astfel incat acesta sa fie mult mai gustos si sa nu fie apos. Acest lucru este absolut necesar pentru ca aluatul sa creasca normal. Dupa cum bine stim majoritatea dintre noi si dupa cum am invatat la orele de chimie, sarea este si un conservant suta la suta natural. Astfel, produsele care contin sare isi pot prelungi o perioada mai mare de timp valabilitatea.

La produsele de cofetarie – patiserie sarea nu este adaugata intotdeauna pentru gustul ei. Aceasta mai are si calitatea de a evidentia gustul celorlalte arome din deserturi. Mai ales in produsele de patiserie care sunt realizate printr-un aluat fraged, gustul aromelor celorlalte ingrediente va fi mult mai intens daca este adaugat un varf de sare in compozitia aluatului. De asemenea, sarea are si un rol important din punctul de vedere al culorii produsului la sfarsitul coacerii. Aceasta ajuta ca produsul sa capete o usoara culoare maronie, sarea fiind recomandata mai ales atunci cand se coc briosele sau alte prajituri asemanatoare la compozitie cu acestea.

Asadar, sarea este un ingredient esential si in deserturi si nu numai in felurile principale de mancare. Consumata cu moderatie aceasta poate aduce beneficii produselor de patiserie – cofetarie dar si asupra organismului uman, sarea retinand apa din corp si ajutand in aceeasi masura si persoanele care vor sa slabeasca sau pe cele care se tin de un regim strict alimentar pentru tratarea anumitor boli.

Lasă un răspuns