Cine nu iubeste fulgii de cocos?! Acesti mici fulgi de zapada, pe langa faptul ca au un gust minunat daca sunt utilizati ca si desert, pot transforma un desert banal intr-un adevarat desert festiv cu specific de iarna. Pentru cine nu stie, cocotierii sunt destul de greu de ingrijit, ei neputand rezista decat la temperaturi mari, cele joace nefiind prielnice acestor palmieri.
Un cocotier poate ajunge pana la inaltimea de 30 de metri si face foarte multe nuci de cocos. Acestea sunt folosite in totalitate in diferite industrii.
Originea nucilor de cocos si cand au inceput fulgii de cocos sa fie utilizati in industria alimentara
Nu se stie cu exactitate cand a aparut pentru prima data nuca de cocos insa cercetatorii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu ne relateaza ca palmierii cu nuci de cocos sunt printre primii aparuti pe plan mondial. Magellan cu partenerul sau de calatorii au descoperit cocotierii si chiar au scris despre ei prin secolul al 16 – lea. Utilizarea nucilor de cocos este preponderenta in aproape toate industriile insa in cea alimentara cel mai mult. Semintele de nuca de cocos sunt in general folosite pentru gatit alimente, din ele extragandu-se uleiul de cocos.
De asemenea, din semintele de nuca de cocos se produce si margarina de cocos care se utilizeaza in patiseriile si cofetariile din lumea intreaga dar care este si utilizat de catre persoanele care sunt la regimuri de slabit sau care sufera de anumite afectiuni. Miezul de nuca este si el utilizat in stare cruda de catre iubitorii de fructe.
Cand miezul de nuca de cocos se usuca, acesta nu mai poate fi consumat ca atare si este utilizat in domeniul cofetarie – patiserie la ornarea produselor dulci dar si ca umplutura a acestora. Nu putem uita nici de laptele de cocos care este foarte sanatos pentru organismul uman si este utilizat tot in industria alimentara la crearea de sosuri sau poate fi consumat ca atare.
Nuca de cocos in cofetarie – patiserie
Fulgii de nuca de cocos sunt un ingredient must – have pentru multe produse de cofetarie – patiserie si uneori chiar in brutarie. Ei sunt utilizati la decorul deserturilor cu gust de cocos dar si ca umplutura pentru diferite prajituri. Fulgii de cocos se asorteaza perfect cu sezonul de iarna, mai ales daca sunt presarati din belsug peste deserturi. De asemenea, din laptele de nuca de cocos se face un desert minunat in Costa Rica.
In concluzie, nuca de cocos este ingredientul esential pentru unele produse de cofetarie – patiserie. Aceasta are importanta maxima si in religia hindusa, cu ajutorul ei facandu-se anumite ritualuri religioase.