Deserturile sunt consumate de catre orice impatimit de dulce. Ele aduc organismului uman aportul zilnic necesar de dulce in corp si sunt recomandate a fi consumate o data pe zi, mai ales daca in componenta lor exista si fructele care sunt atat de sanatoase pentru noi, atat pentru pentru fizicul nostru cat si pentru psihic. Printre cele mai consumate fructe in lumea intreaga dar in aceeasi masura si cele mai sanatoase, pe primul loc se situeaza capsunile.
Din punct de vedere istoric capsunile au fost mentionate pentru prima data in carti inca din perioada Romei Antice cand insusi Imparatul Cezar incerca sa se trateze de epilepsie consumandu-le. Domesticirea lor si capsunile pe care le consumam toti in zilele noastre sunt datorate francezilor. Astfel, capsunile de gradina cultivate astazi in fiecare tara din lume au rezultat din incrucisarea a doua tipuri de fructe de padure pentru prima data pe teritoriul Frantei.
Utilizarea capsunilor in lumea intreaga si tipurile lor
Capsunile sunt fructele de padure cele mai cultivate in lume. Ele sunt recunoscute pe plan mondial datorita calitatilor medicinale pe care le au. Doctorii din toata lumea le recomanda persoanelor care sufera de anumite afectiuni si vor sa le trateze sau celor care vor sa le previna, sa consume cat mai multe capsuni in fiecare zi. De altfel, pe langa faptul ca acestea sunt foarte benefice pentru sanatatea noastra, capsunile sunt si foarte gustoase. Cele foarte bine coapte au o culoare stridenta de rosu iar cele mai putin coapte sunt de nuanta roz, galbena si chiar alba daca sunt crude complet.
Capsunile sunt utilizate de foarte mult timp in bucatarie la prepararea felurilor principale de mancare in combinatie cu menta, busuiocul sau piperul. Gustul lor demential fac ca aceste fructe sa fie ingredientele perfecte pentru prepararea deserturilor. Capsunile pot fi consumate in toate formele posibile, atat in stare proaspata cat si congelate, confiate sau uscate, la producerea bauturilor alcoolice si a celor non – alcoolice, in industria prepararii iaurturilor, a gemurilor si a dulcetii dar mai in ales in cofetarie la prepararea prajiturilor, a tartelor cu fructe, a inghetatei si a torturilor.
De asemenea, nu putem pregati o masa romantica fara sa avem pe ea un bol cu capsuni proaspat culese alaturi de frisca si ciocolata.
Beneficiile pe care le aduc capsunile organismului uman
Capsunile sunt pline de vitamina C si sunt foarte sanatoase. Ele sunt recomandate a fi consumate de catre cei care au probleme cardiace sau celor care sufera de cancer in primul stadiu. Trebuie avut insa atentie sa nu aveti alergie la aceste fructe deoarece nu se stie stiintific de ce dar multi oameni au alergii la capsuni.