Cum utilizam pudra de ciocolata calda pentru deserturi delicioase

Pudra de ciocolata calda este pe gustul tuturor mai ales in timpul sezonului rece. In afara de faptul ca aceasta are un gust delicios, pudra de ciocolata calda este si sanatoasa pentru organismul uman dar in aceeasi masura ne poate si incalzi in zilele reci de iarna.

Si chiar daca majoritatea dintre noi obisnuim sa cumparam pudra de ciocolata calda in anotimpul rece pentru a ne incalzi in diminetile friguroase, trebuie sa stim ca acest produs de cofetarie – patiserie se poate utiliza si in alte moduri. In categoria – cateva idei de utilizare a pudrei de ciocolata calda, merita enumerate –

Pudra de ciocolata calda este delicioasa asezonata pe un tort

Acest produs are in compozitia lui pe langa multa cacao, cafea solubila, pudra de frisca sau lapte praf si multe alte arome care ii dau pudrei de ciocolata calda un miros tentant si un gust savuros. Cofetarii si patiserii recunoscuti pe plan mondial datorita creatiilor lor dulci extraordinare, recomanda ca in momentul in care se pregateste crema de ciocolata pentru tort, sa se adauge si cateva lingurite de pudra de ciocolata calda. In acest mod crema de ciocolata a respectivului tort va fi mult mai densa, mai fina si va avea un gust mult mai delicios.

Orneaza inghetata cu pudra de ciocolata calda!

Inghetata este desertul preferat al tuturor in timpul anotimpului cald. Cu toate acestea, multi dintre noi prefera sa manance inghetata si in timpul sezonului rece. Pentru o combinatie ideala, in zilele geroase de iarna putem sa ornam inghetata cu pudra de ciocolata calda. Aceasta se poate amesteca cu lapte si astfel creandu-se un sos de pudra de ciocolata cu lapte ce poate fi turnat deasupra inghetatei.

Putem face clatite dulci cu pudra de ciocolata

Clatitele sunt preferate de fiecare roman si chiar daca majoritatea dintre noi obisnuim sa le ornam cu gemuri sau cu dulceata facuta in casa sau achizitionata din magazinele cu specific alimentar, specialistii care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu al cofetariei ne recomanda ca in aluatul de clatite sa adaugam si cateva linguri de pudra de ciocolata calda, cu scopul ca aceste produse de cofetarie sa fie mult mai moi, mai pufoase si mult mai delicioase.

Dupa cum vedeti, pudra de ciocolata calda are mai multe intrebuintari in bucatarie decat am fi crezut. Astfel, ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi daca vom continua sa bem pudra de ciocolata calda simpla cu apa sau cu lapte ori daca vom incerca ideile enumerate mai sus.

Lasă un răspuns