Biscuitii cu ceai verde – un produs de cofetarie traditional asiatic

Ceaiul verde si absolut orice tip de ceai in general este foarte sanatos pentru sanatatea organismului uman. Tocmai acesta este si unul dintre motivele principale pentru care fiecare dintre noi preferam sa consumam ceai zi de zi, mai ales daca ne numaram printre persoanele care sufera de anumite afectiuni si trebuie sa le trateze, daca doar vor sa previna bolile, dar si printre cei care urmeaza regimuri stricte de slabire sau anumite diete alimentare.

In Europa si mai ales in tara noastra oamenii consuma ceai la micul dejun, la pranz si la cina, atat pentru beneficiile pe care le aduce acesta organelor din corp dar si pentru gustul lui bun. Partea asiatica a lumii a mers si mai departe din acest punct de vedere, inventand deserturi care contin acest ingredient minune.

Matcha cokkies este unul dintre produsele de patiserie – cofetarie foarte apreciate in Asia. De fapt, acest desert nu ar exista fara un ingredient esential, respectiv fara matcha, un fel de pudra foarte bine maruntita din ceai verde, de aici si provenind denumirea produsului. Aceasta pudra speciala cu denumirea de – matcha- reda cailor nazale un miros atipic insa foarte special si un gus delicios.

Ce este matcha?

Matcha este o pudra compacta facuta din ceai verde foarte bine tocat. Aceasta pudra se gaseste de cumparat in toate magazinele asiatice cu specific alimentar insa se poate prepara si acasa daca avem destula rabdare, precum si ustensilele si ingredientele potrivite. Matcha aduce doar beneficii organismului uman, aceasta fiind plina de vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti.

Cum facem matcha cookies acasa?

Mai intai de toate, pentru a prepara acasa matcha cookies, avem nevoie de – 200 de grame de faina alba, aproximativ 10 grame de pudra matcha, un pachet de unt fara sare, 60 de grame de zahar alb tos, un galbenus proaspat de la gaini crescute bio, un pahar de lapte si seminte de susan prajite foarte bine in prealabil.

Ca si mod de preparare a acestui desert gustos si foarte interesant ca si aspect si mai ales ca si culoare, mai intai luam un vas de dimensiune medie si amestecam foarte bine pudra de matcha si faina alba cu ajutorul unui mixer la viteza mare. Separat, intr-un alt recipient adanc frecam foarte bine untul si adaugam treptat zaharul alb tos si galbenusul de ou, amestecand continuu pana la o omogenizare completa.

Urmatorul pas este adaugarea in compozitie a pudrei rezultate din amestecul fainii cu pudra matcha. Framantam cu mana compozitia in batonase de dimensiuni egale, le invelim intr-o folie alimentara si le lasam la racit in frigider pentru o perioada de minim 2 ore. Scoatem batoanele din frigider, le taiem in felii mai groase de aproximativ 5 – 6 mm si le asezam in tava de copt, dupa ce am asezat in ea si hartia de copt. Cu ajutorul unei pensule le ungem bine cu lapte si presaram pe ele semintele de susan prajite. Lasam tava la copt la o temperatura de 180 de grade Celsius 10 minute maxim. La final scoatem tava si lasam matcha cookies la racit.

Lasă un răspuns