Colorantul alimentar este foarte utilizat mai ales in cofetarie. Cel metalizat este folosit mai des totusi de catre cofetarii din lumea intreaga, el fiind folosit mai ales pentru glazurarea torturilor si a prajiturilor. Intotdeauna un colorant metalizat o sa arate foarte bine pe un produs de cofetarie, acesta luand ochii inaintea celorlalte produse.
Colorantul alimentar metalizat este creat pe baza de apa si se aplica pe produsele de cofetarie cu ajutorul pensulelor, a aerografului si a buretilor. Colorantul alimentar metalizat are mai multe calitati, printre ele enumerandu-se – se dizolva in apa, se curata foarte usor in cazul in care se doreste acest lucru conform unei greseli, se foloseste imediat, da un design unic preparatelor iar dupa ce este aplicat si se usuca in totalitate efectul sau metalizat se pastreaza o perioada destul de mare de timp.
Cum utilizam colorantul alimentar metalizat
Pentru a utiliza corect colorantul alimetar metalizat mai intai de toate avem nevoie de un burete, o pensula, un aerograf si mai ales de colorant, acesta alegandu-se in culoarea metalizata dorita. Inainte de a fi utilizat respectivul colorant alimentar metalizat, flaconul in care acesta se regaseste trebuie agitat foarte bine. Pasul doi este turnarea a aproximativ 10 ml de vopsea metalizata pe o paleta de pictura si cu ajutorul unui burete de cofetarie inmuiat in apa si stors foarte bine se tamponeaza usor si cu atentie intreaga suprafata a tortului sau cat se doreste.
Este important de spus ca la tamponarea cu buretele sa nu se apese foarte tare pe produsul de cofetarie, astfel incat acesta sa nu se strice. Cel mai bine este sa aplicam vopseaua metalizata pe tort cat mai finut posibil. Urmatoarea etapa este extrem de importanta si ea consta in lasarea la uscat foarte bine a vopselei aplicate pe produsul de cofetarie. Apoi, dupa ce uscarea este perfecta, se adauga urmatorul strat de vopsea metalizata. Este foarte important ca vopseaua aplicata in primul strat sa se astepte sa se usuce foarte bine deorece in caz contrar, al doilea strat sa nu se mai poata aplica uniform. Si la al doilea strat se tamponeaza produsul cu buretele cu mare atentie, fara apasare.
In concluzie, colorantii alimentari cu efect metalizat acorda produselor de cofetarie si mai ales torturilor un aspect interesant din toate punctele de vedere iar de gust nici nu mai vorbim. In comert gasim de cumparat coloranti alimentari cu efect metalizat in toate nuantele, de la argintiu inchis la deschis, de la auriu si pana la gri inchis, ramanand la latitudinea fiecaruia dintre noi care produs este cel mai potrivit nevoilor noastre.