Trucuri pentru un blat de tort pufos

Fiecare cofetar care este obisnuit ca tot ce creeaza sa fie perfect are la indemana propriile trucuri si retete. Realizarea de torturi este o operatiune destul de dificila datorita faptului ca in afara de faptul ca un tort trebuie sa fie foarte gustos, indiferent daca este sarat sau dulce, acesta trebuie sa arate si foarte bine din punctul de vedere al design-ului sau. De asemenea, in zilele noastre sunt apreciate in special torturile care includ in componenta lor doar ingrediente 100 % naturale.

Totusi, inainte sa avem in vedere gustul si aspectul unui astfel de produs de cofetarie, mai intai trebuie sa tinem cont de aluatul din care acesta este facut si mai exact de banalul blat de tort. Acesta este baza creatiei si trebuie sa iasa perfect la coacere. Cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu pe teritoriul tarii noastre sau peste hotare ne dezvaluie cateva siretlicuri pentru a ne reusi acasa cel mai bun si mai pufos blat de tort. Aceste trucuri sunt –

Ingredientele blatului trebuie sa aiba temperatura camerei

Cofetarii ne recomanda ca inainte sa ne apucam sa realizam blatul pentru tort, sa scoatem din frigider toate ingredientele necesare realizarii lui si sa le lasam la temperatura camerei pentru o perioada aproximativa de 120 de minute.

Ouale pentru blatul de tort sa fie cat mai proaspete posibil

Pentr a ne reusi acasa cel mai bun si mai pufos blat de tort, ouale ce urmeaza sa fie folosite trebue sa fie foarte proaspete. Daca se poate este recomandat sa folosim oua de tara sau bio. Pentru a verifica cat de fresh sunt ouale, luati un castron, umpleti-l cu apa si puneti ouale in el. In cazul in care acestea se scufunda, ouale sunt perfecte pentru a fi consumate iar daca plutesc deasupra apei, acestea sunt vechi. Si ouale trebuie lasate la temperatura camerei pentru o perioada de minim jumatate de ora.

Untul se utilizeaza la temperatura camerei

Untul este cel mai important ingredient al blaturilor de tort. Cu cat acesta are un continut mai mare de grasime, cu atat mai pufos si mai bun o sa va iasa blatul de tort. Este recomandat sa lasati untul la temperatura camerei macar 20 de minute inainte sa il folositi.

Ordinea de amestecare este foarte importanta

Atunci cand realizam un blat de tort, avem la dispozitie atat ingrediente lichide cat si solide. Ordinea de amestecare a lor este foarte importanta conform parerilor cofetarilor. Astfel, mai intai se amesteca ingredientele uscate si la sfarsit, cele lichide. In plus, amestecarea ingredientelor solide cu cele lichide se face prin incorporarea unele in altele si nu printr-o amestecare continua.

Spuma de albusuri trebuie sa fie foarte pufoasa

Albusurile trebuie batute foarte bine cu ajutorul unui mixer la viteza mare. De altfel, bolul in care ouale se bat trebuie sa fie foarte bine spalat si curatat, in caz contrar spuma nu o sa fie din abundenta si nici nu se va bate asa cum ar trebui.

Lasă un răspuns