Carrot cake – prajitura cu morcovi tipic americana

Un desert foarte sanatos si in aceeasi masura si foarte frumos ca si design iar de gust nici nu mai discutam este – carrot cake. Aceasta are in compozitia ei mult morcov, leguma care ne ajuta sa ne corectam problemele de vedere, dar si sa prevenim aparitia lor. De altfel, morcovul este foarte bun din punctul de vedere al sanatatii dentare.

Morcovul in aluatul produsului de cofetarie – patiserie – carrot cake aduce aluatului acestuia proprietatea de a-l face foarte pufos dar si dens. Morcovii sunt utilizati in retetele de deserturi inca din perioada Evului Mediu datorita faptului ca acestia sunt dulci iar in acea vreme indulcitorii erau foarte greu de gasit iar cand se ajungea in posesia lor, acestia erau si foarte scumpi.

Cand a aparut pentru prima data in lume prajitura – carrot cake

Isoria acestui desert nu se stie cu exactitate nici in zilele noastre. Se presupune ca pentru prima oara pe plan mondial aceasta prajitura a aparut pentru prima data pe teritoriul Angliei. Cu toate acestea, multi dintre cei care isi desfasoara activitatea zilnica profesionala in acest domeniu peste hotare cred ca prima data carrot cake a aparut in Elvetia prin secolul al 18 – lea, lucru neconfirmat insa de catre toti cofetarii.

In Statele Unite ale Americii a devenit totusi popular acest desert. Aici, prin anii 1960, prajitura carrot cake a devenit foarte populara, aproape orice restaurat, cofetarie sau patiserie din tara preparand carrot cake. Tot acolo, in fiecare an se organizeaza concursuri culinare cu tematica – cea mai gustoasa si mai aspectuoasa prajitura carrot cake iar premiile sunt destul de substantiale pentru cel care castiga concursul.

Cum preparam carrot cake si de ce ingrediente avem nevoie

Ca si ingrediente principale pentru prepararea acestui desert sanatos, avem nevoie de – 3 cani mari de faina alba de categoria A, un plic de bicarbonat de sodiu si unul de praf de copt, un varf de sare, 5 oua proaspete de tara, putina scortisoara macinata, ulei vegetal, o cana mare de zahar tos alb si jumatate de cana de zahar brun, 5 cani de morcov ras, o cana de nuci macinate, un plic de zahar vanilat si o esenta de vanilie.

Mai intai de toate se ia un recipient de dimensiuni acceptabile in care se bat cu ajutorul mixerului, la viteza medie, urmatoarele ingrediente – uleiul vegetal, ouale si zaharul. Dupa ce reiese un amestec spumos, adaugam si faina, prful de copt, esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul de sodiu si scortisoara macinata. La sfarsit, se adauga morcovul ras si nucile. Preincalzim cuptorul si la o temperatura de 180 de grade Celsius lasam prajitura la cuptor pentru o perioada de o ora. O punem la racit si putem sa o decoram cu diferite creme sau fructe ori sa o lasam ca atare pentru a fi consumata.

Lasă un răspuns