Traditii culinare pe mesele romanilor

Iata care sunt cele mai gustoase bucate pe care le prefera romanii si cu care ne mandrim in fata strainilor.

Micii

Micii sunt foarte des intalniti pe mesele romanilor alaturi de mustar si ,bineinteles, insotiti de o halba cu bere. Mititeii sunt principala atractie la evenimentele in aer liber si nelipsiti la gratarele cu familia si prietenii.

Friptura de miel

Acest fel de mancare se pregateste, in special, de Paste, simbolizand sacrificiul Mantuitorului pe cruce. Carnea de miel este o delicatesa in sine, o mancare pretentioasa si o piesa de rezistenta pe masa gospodinelor romance.

Fasolea cu ciolan afumat este nelipsita din meniul traditional romanesc. Devenita deja un brand national aceasta este servita mereu cu mult entuziasm pe 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Sfintisorii sau Mucenicii se pregatesc in moduri diferite, dar mereu in forma cifrei 8, pe 9 Martie cand se sarbatoreste Ziua celor 40 de mucenici.
Copti in cuptor din aluat peste care se adauga nuca macinata sau fierti , asezonati cu nuca, miere sau scortisoara sunt un adevarat deliciu.

Placintele moldovenesti „poale-n brau” sunt deliciul celor mari dar si celor mici. Pregatite cu branza dulce sau chiar si sarata , servite proaspat scoase din cuptor iti fac o reala pofta si nu te mai poti opri din mancat.

Cozonacul romanesc este nelipsit pe masa romanului

La Craciun sau la Paste, indiferent ca e sarbatoare sau nu, cozonacul pregatit cu nuca, stafide sau rahat ramane fruntas in preferintele culinare ale romanilor.

Mamaliga cu branza si smantana

Amestecul de malai, apa si sare se potriveste cu aproape orice fel de mancare. Romanii sunt cunoscuti ca cei mai mari consumatori de mamaliga, iar alaturi de branza si smantana, este un adevarat deliciu servit ca antreu pe mesele traditionale romanesti.

„Pomana porcului” bazata pe amestecul din partile principale ale porcului sacrificat inainte de Craciun. Amestecul format din ceafa, spate, ureche, inima si multe altele este un fel delicios de mancare alaturi de celebra mamaliga si nelipsitul mujdei de usturoi.

Ciorba de perisoare, dintre multele tipuri de ciorbe din bucataria romaneasca, este printre preferatele romanilor.

Sarmalele, pe langa fasolea cu ciolan, au devenit emblema meselor festive ale romanilor.
Nu existra strain care sa fi vizitat tara noastra si sa nu fi incercat faimoasele sarmale.
Unii le prefera in foi de vita ,in timp ce altii le savureaza pe cele in foi de varza murata.
Sarmalele raman in topul preferintelor romanilor pe locul 1.

Lasă un răspuns