Temperatura – un factor foarte important la prepararea prajiturilor

In momentul in care discutam despre cei mai importanti factori la prepararea produselor de cofetarie – patiserie, temperatura joaca un rol foarte important. Este foarte important sa stim ca atunci cand ne referim la temperatura facem aluzie atat la temperatura ingredientelor cat si a celei potrivite in timpul de coacere. De multe ori o sa observati ca atunci cand preparam deserturile noastre preferate, partea finala nu o sa aiba rezultatul dorit.

Acest lucru se intampla datorita faptului ca majoritatea persoanelor gresesc atunci cand nu iau in calcul temperatura la care trebuie sa stea ingredientele inainte de a fi preparate dar si temperatura de coacere a produsului. Se stie foarte bine ca temperatura este in stransa legatura cu reactiile chimice. Tocmai de aceea este foarte important sa luam in calcul in ce stare trebuie sa fie ingredientele inainte de a fi preparate dar si la ce temperatura de coacere trebuie sa potrivim cuptorul astfel incat reteta sa iasa cat mai reusita.

Respectati toata reteta, inclusiv temperatura la care trebuie sa stea ingredientele inainte de preparare!

In functie de fiecare reteta de prajituri in parte, de torturi, de inghetata sau de aluaturi de patiserie, ingredientele trebuie sa stea la o anumita temperatura inainte de a fi preparate. La majoritatea dintre aceste retete de cofetarie – patiserie ingredientele trebuie sa stea inainte de a fi preparate intr-un loc uscat, fara umezeala, la temperatura camerei. De altfel, aceste ingrediente de cele mai multe ori nu trebuie sa fie nici prea reci dar nici prea calde.

Bineinteles ca, acest lucru nu este valabil pentru toate retetele produselor de patiserie – cofetarie. In general exista cateva ingrediente care trebuie sa respecte aceasta regula, mai ales daca vorbim despre ingrediente care contin multe grasimi in compozitia lor. Dintre aceste ingrediente cu grasimi ne referim in general la – unt, margarina, la lapte si la oua. Daca acestea vor fi tinute la temperatura camerei o perioada mai mare de timp inainte de a fi preparate, cu siguranta ca produsul final de cofetarie – patiserie va fi unul pufos. In plus, absolut orice ingredient este tinut la temperatura camerei, va fi mult mai usor de utilizat, de taiat si se va amesteca mult mai bine in combinatie cu alte ingrediente.

Temperatura cuptorului are si ea un factor decisiv in produsul final. Tocmai de aceea este indicat ca atunci cand va apucati sa pregatiti o reteta de prajituri pe care nu ati mai facut-o inainte, sa respectati cu strictete temperatura de coacere a acesteia. De altfel, nu uitati ca intotdeauna sa preincalziti cuptorul.

Lasă un răspuns