Mierea de albine inca de la prima ei aparitie a fost considerata cel mai bun si mai sanatos dulce posibil, inlocuind imediat zaharul sau zaharina de catre cei care tineau la sanatatea organismului lor. Pe langa calitatile ei nutritive, mierea de albine aduce un plus de vitamine organismului, ea este recomandata de catre medici in detrimentul zaharului si a zaharinei dar nu in ultimul rand este foarte gustoasa si se preteaza perfect pregatirii a absolut oricarui desert de cofetarie.
Cofetari si patiseri renumiti in lumea intreaga prefera sa utilizeze mierea de albine la retetele reinventate de catre ei, aceasta fiind densa si dand-ui si un oarecare aspect produsului de cofetarie sau patiserie. Astfel, foarte multe retete de prajituri au in compozitia lor miere de albine, printre cele mai cunoscute si mai bune retete, fiind:
Prajitura Albinita
Dupa cum ii spune si denumirea de Albinita, aceasta prajitura are ca si principal ingredient mierea de albine. Al doilea ingredient principal al albinutei este grisul. Astfel, grisul alaturi de mierea de albine, de zaharul vanilat, faina si multe alte ingrediente dau nastere la principalul desert realizat din miere de albine denumit – prajitura albinita. Ca si aspect, desertul este interesant, el prezentandu-ne in fata mai multe foi facute din miere de albine, cu o crema abundenta de gris.
Prajitura stup de albine
Prajitura stup de albine ne prezinta cel mai bine cat de apreciata este mierea de albine ca si ingredient principal pentru produsele de cofetarie – patiserie. Dupa cum reiese si din denumirea acestui desert, prajitura se prezinta in forma perfecta de stup de albine. Principalele ingrediente utilizate pentru realizarea ei sunt ouale, laptele, mierea de albine si o ceasca plina cu cereale. Alaturi de principalele ingrediente sunt si vanilia, faina, untul si alte ingrediente fara de care prajitura albinita nu ar avea acest aspect frumos, precum nici gustul sau absolut delicios.
Prajitura albina, un desert in care troneaza din abundenta gemul de caise
Gemul de caise in combinatie cu miere de albine fac adevarate minuni pentru produsele de cofetarie – patiserie. Prajitura albina se gaseste deseori in marile cofetarii din lumea intreaga, aceasta castigandu-si popularitatea atat in randul adultilor cat si a copiilor. Ingredientele sale principale sunt mierea de albine, un borcan cat mai mare de gem de caise, untul, ouale, zaharul vanilat si multe alte arome gustoase care se asezoneaza perfect acestui desert.
In concluzie, mierea de albine nu numai ca este ingredientul perfect pentru realizarea prajiturilor de cofetarie, al torturilor si al fursecurilor. Mierea de albine este si foarte sanatoasa, ea inlocuind cu succes zaharul si zaharina. In plus, consumul zilnic de miere de albine este recomandat chiar si de catre medici.