Dulciuri traditionale in Japonia

Mai intai de toate, trebuie mentionat faptul ca japonezii la fel ca si chinezii, nu iubesc foarte tare zaharul, la ei dulciurile nefiind la fel de importante cum sunt in tarile europene sau pe continentul american spre exemplu. Acesta este si motivul pentru care nu prea vedem des japonezi si chinezi care sufera de obezitate sau care se imbolnavesc de diabet zaharat.

In general, caramelul este cel mai apreciat de catre ei si fructele de toate tipurile, cremele pentru prajturi fiind foarte rare. Cu toate acestea exista si cateva deserturi traditional – japoneze foarte dulci si extrem de gustoase. Cele mai populare produse de cofetarie – patiserie traditional – japoneze pe care trebuie sa le degustati macar o data in viata daca ajungeti in aceasta minunata tara sunt urmatoarele doua –

Aisukurimu Match, o inghetata fabuloasa cu gust demential de ceai verde

Aysukurimu Match este o inghetata japoneza foarte gustoasa. Aceasta are in compozitia ei lapte condensat dar si mult lapte dulce, multa frisca, zahar si ceai verde uscat. Chiar si dupa compozitia ei ne putem da seama ca aceasta inghetata este absolut speciala. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca gustul ei este mult mai delicios decat ne-am astepta insa nu este recomandat a fi consumata in cantitati exagerate existand riscul sa nu se poata dormi de la ea din vina cantitatii destul de mare de ceai verde uscat care se regaseste in compozitia ei.

Kinkala-dar kanroni, un desert cu mandarine care contine si alcool

Si ne intoarcem la fructe, pe care japonezii si in general absolut orice asiatic le adora. Kinkala-dar kanroni are in compozitia ei multe mandarine dar si votca. Si desi ni se pare cam ciudat ca un desert sa contina alcool, ei bine aflati ca acest dulce este absolut delicios fiind si sanatos datorita faptului ca are in compozitia lui atat de multe mandarine, aproximativ 1 kg dar fiind si inmuiat in vodca, aceasta dandu-i un gust aparte. Nici acest desert nu este recomandat a fi consumat in mod exagerat din vina cantitatii cam mare de votca care se regaseste ca si ingredient principal in compozitia acestuia.

Exista extrem de multe produse de patiserie – cofetarie traditional japoneze, stiindu-se ca aceasta rasa iubeste traditiile mai ales din punct de vedere culinar, japonezii avand un meniu bogat la deserturi dar si la felurile de mancare principale. In cazul in care calatoriti in aceasta tara frumoasa, nu trebuie sa ratati absolut nici un desert traditional japonez pe care vi-l pun la dispozitie cu zambetul pe buze localnicii.

Lasă un răspuns