Deserturi cu fructe de padure

Unele dintre cele mai apreciate fructe atat de catre oameni, dar si catre majoritatea tipurilor de animale sunt fructele de padure. Si daca nu stiati, ele au fost consumate inca din cele mai vechi timpuri, chiar inainte de a exista cuvintele – bucatarie sau agricultura. Ele au fost dintotdeauna cultivate de catre cei care iubesc sa manance sanatos dar si de catre cei care vor sa faca averi de pe urma lor.

Ele pot fi consumate in stare cruda sau in retete de bucatarie dar mai ales la produsele de patiserie – cofetarie. Printre cele mai populare fructe de padure care sunt folosite la prepararea deserturilor sanatoase si foarte gustoase, mentionam – capsunile, zmeura, strugurii si murele.

Utilizarea fructelor de padure si cate tipuri sunt

Daca este sa vorbim din punct de vedere botanic, fructele de padure sunt cele care semintele lor sunt incluse in pulpa. Ele poarta denumirea de bace si din categoria lor fac parte urmatoarele fructe ce pot fi definite de padure – zmeura, capsune, merisoare, mure, afine si strugurii. Interesant este ca tot bace sunt si bananele, rosiile, dovleacul, vinetele si pepenele. Cofetarii si patiserii cunoscuti in lumea intreaga pentru produsele lor spectaculoase utilizeaza de cand lumea si pamantul fructe de padure in creatiile lor dulci.

Astfel, unele dintre ele sunt ingredientele principale la tarte, placinte, prajituri, inghetata, briose, biscuiti, torturi si diferite creme sau aluaturi. Fructele de padure trebuie mancate in stare foarte proaspata si de aceea in magazine o sa intalniti fructe de padure congelate, confiate sau uscate. De altfel, fructele de padure sunt ingredientele principale pentru gemuri, dulceturi si bauturi alcoolice sau non – alcoolice. Bucatarii care stiu cat de gustoase pot fi fructele de padure si in categoria felurilor principale de mancare, le introduc in crearea sosurilor pentru carne.

Calitatile fructelor de padure

Fructele de padure si in general toate fructele aduc doar beneficii sanatatii organismului uman. Ele sunt produse care au in compozitia lor foarte multe vitamine si minerale, calciul, fierul si vitamina C fiind cele mai des intalnite. Un lucru care trebuie mentionat si pe care nu toata lumea il stie este ca fructele congelate, uscate sau confiate nu pierd nici o vitamina si nici o minerala atunci cand sunt preparate in acest mod.

Doctorii din toata lumea le recomanda atat adultilor si mai ales copiilor consumul a cator mai multe fructe si legume pentru mentinerea in parametrii normali a sanatatii organelor. De asemenea, atat legumele cat si fructele, indiferent daca sunt de padure sau nu sunt recomandate celor care sufera de anumite afectiuni medicale si vor sa le trateze, celor care vor sa previna aparitia lor si mai ales celor care urmeaza regimuri drastice de slabire.

Lasă un răspuns