Descriere
Eclerul este o prăjitură de origine franceză, făcută dintr-un aluat de formă alungită, umplută cu o cremă de patiserie, din vanilie, ciocolată, sau cafea (la origini) și glazurată cu ciocolată sau fondant. Originea franceză a prăjiturii și-a pus amprenta asupra denumirii sale internaționale, cuvântul ecler (fr. éclair – „fulger”) existând în toate limbile.
Dar ea nu s-a numit astfel de la bun început. Înainte de 1850, eclerul se numea „pâinea ducesei” („pain de la duchesse”) și atunci avea forma unui deget, rulat în migdale. Cel care a modernizat și perfecționat eclerul a fost renumitul patisier al secolului al XIX-lea, Antonin Carême, cel care a inventat și profiterolul.
13,49 lei
Greutate | 120 g |
---|---|
Ingrediente | ciocolata cu lapte veritabila, faina, lapte, lapte condensat indulcit, ou, vanilie |
Interior | coji ecler, crema de vanilie, glazura ciocolata cu lapte veritabila |
Alergeni | arahide si produse derivate, cereale care contin gluten si produse derivate, lapte si produse derivate (inclusiv lactoza), nuci, migdale, alune de padure,fistic si alte fructe cu coaja, inclusiv derivatele lor, oua si produse derivate, soia si produse derivate, susan si produse derivate |
Sugar Free | Acest produs contine zahar! |
Valori nutriționale | Valoare energetică 1772,2 Kj/ 424 Kcal, Grăsimi 26.6g – din care acizi grași saturați 13.5g, Glucide 36,1g – din care zaharuri 27,6g, Fibre 2g, Proteine 5g, Sare 0.288g. |
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.