Descriere
Deși gusturile românilor s-au schimbat mult de-a lungul anilor, se pare că esența de rom se păstrează încă printre ingredientele cheie în deserturile noastre. Din clasa celor mai iubite prăjituri românești, amandina nu are o istorie foarte clară. Se spune, însă, că aceasta își are originea în Bucureștiul de altădată, de prin 1960. Încă de atunci, ea este renumită pentru compoziția ei specială de caramel, cacao și rom. În unele cărți străvechi de bucate, amandinele se mai numeau și „cozonac românesc”.
Prăjitura amandină stârnește în sufletul oricărui român amintirea dulce a cofetăriilor din copilărie. Tare ni-s dragi vremurile când părinții ne duceau, în zilele de sărbătoare, la cofetărie. Acolo amandina, boema, savarina, eclerul și diplomatul erau printre cele mai râvnite deserturi. Gusturile clasice reușesc să provoace mereu entuziasm, trezind nostalgii plăcute. Rețeta amandinei a suferit modificări de-a lungul timpului, în funcție de preferințe sau de specificul locului.
Rețete
Fie că dorești rețeta tradițională a amandinelor, rețeta modernă sau, pur și simplu, rețeta ușoară a acestora, te poți inspira rapid apăsând aici.
Iar dacă timpul nu este de partea ta, o poți comanda rapid din magazinul nostru online.
Blatul pufos de cacao însiropat cu rom, ganaj de ciocolată veritabilă belgiană cu amarene, toate acoperite cu fondant de cacao, avelină de ganaj și amarene. Acesta este secretul delicioasei amandine Palibo, numai bună să îți îndulcească startea de spirit, indiferent de zi!
- Iată una dintre cele mai populare rețete pentru amandină:
Pentru blat: 200 g zahăr, 150 g făină, 5 ouă, 4 linguri cacao, 1 pliculeț praf de copt, puțină sare, 1 esență de vanilie.
Pentru sirop: 400 ml apă, 200 g zahăr, 2 pliculețe capuccino de ciocolată, 1 esență de rom.
Pentru cremă: 400 g unt, 200 g zahăr pudră, 3 linguri cacao, 1 esență de rom.
Pentru glazură: 300 ml smântână dulce, 250 g ciocolată amăruie.
Modul de preparare îl găsești chiar aici.
Spor la gătit, iar dacă te gândești să ne faci o vizită, noi te așteptăm cu mare drag în toate cofetăriile Palibo, acolo unde găsești gustul pe care îl căutai!
Recenzii
Nu există recenzii până acum.