Alegerea tortului de nunta perfect nu este cel mai usor lucru de facut de pe lista unei mirese, dar cu siguranta este un proces dulce si frumos. Tortul trebuie ales cu atentie, de la ingrediente pana la textura, de la gust pana la aspectul exterior.
Iata cateva sfaturi care pot simplifica efortul in alegerea tortului ideal .
Tortul trebuie sa se incadreze in tematica si meniul ales pentru petrecerea nuntii.
De exemplu, intr-un cadru formal s-ar preta un tort elegant, de preferat alb sau in culori pastel, delicate, pale.
Daca nunta este una cu meniu traditional, un tort simplu asemanator celui facut in casa, ar fi o alegere buna.
In cazul meniului mai modern se poate opta pentru un tort cu mai multe feluri de crema sau chiar cu martipan.
Forma tortului este, de asemenea, un lucru de luat in calcul. Pentru petrecerile obisnuite s-ar potrivi un tort rotund, clasic, iar pentru petreceri mai formale, tortul patrat sa hexagonal.
Pentru o nunta mai nonconformista se poate inlocui tortul obisnuit cu servirea unor cupcakes-uri sau cu macarons.
La momentul intalnirii cu cofetarul, care va realiza tortul, e important de discutat si despre bugetul in care sa fie incadrate costurile acestuia. Servit la sfarsitul petrecerii, atunci cand invitatii poate nu mai au pofta de mancare, nu ar trebui sa fie comandat de o greutate foarte mare.
Stabilirea unei degustari in prealabil este un factor important, de asemenea.
Incearca mai multe combinatii de arome inainte de a hotari tortul care sa va reprezinte pe amandoi. Daca unuia ii place tortul cu fructe si celuilalt ciocolata, se pot imbina: un tort cu fructe confiate, ciocolata cu blat in doua culori.
Anotimpul in care are loc nunta este si el un factor de care trebuie tinut cont.
Primavara si vara se poate alege un tort cu fructe, cu o crema racoritoare si compozitie usoara, chiar poate un tort cu/de inghetata.
In sezonul mai rece, toamna si iarna,se poate opta pentru torturi cu/de ciocolata cu mai multa crema si blaturi consistente.
Decoratiunile tortului ar trebui sa fie asemanatoare, in ton cu elementele sau culorile din buchet sau din aranjamentele florale.
Torturile „goale” ,”nude cakes”, sunt cele fara glazura si cu putine elemente decorative. Aceste torturi pot fi alese de cei care isi doresc simplitate, dar sa compenseze prin gust si aroma.
Torturile decorate sunt pentru cei ce-si doresc sa-si puna o amprenta personala asupra desertului, printr-un design deosebit, personalizat. Torturile haioase si colorate se preteaza unor miri nonconformisti cu o nunta mai putin formala.
Tortul de nunta este piesa de rezistenta a finalului de petrecere al oricarei nunti.
Te asteptam in laboratorul nostru pentru a crea tortul ideal pentru nunta ta.