Ce importanta are lamaia in produsele de cofetarie si patiserie

Lamaia este unul dintre cele mai utilizate citrice in crearea produselor de cofetarie – patiserie. Lamaile sunt foarte sanatoase, ele aducand beneficii importante pentru sanatatea organismului uman. Sunte cele mai populare citrice din lume fiind utilizate in mai multe industrii, nu numai in crearea produselor de patiserie – cofetarie.

Medicii recomanda sucul de lamaie persoanelor care vor sa slabeasca dar si celor care sufera de anumite afectiuni si vor sa le trateze sau celor care vor sa le previna. Modelele de altfel consuma in fiecare dimineata la micul dejun apa calda cu lamaie cu scopul de a-si mentine in parametrii normali greutatea corporala. Totusi, trebuie mentionat si faptul ca lamaile nu sunt recomandate persoanelor care sufera de aciditate la stomac.

Lamaile sunt alegerea ideala pentru aromarea produselor de cofetarie – patiserie cu sucul lor iar cu coaja acestora se pot orna prajiturile si dulciurile, coaja rasa de lamaie fiind ideala a fi pusa si in aluatul deserturilor.

Originea lamailor

Lamaile sunt printre cele mai vechi citrice din lume insa originea lor nu se cunoaste cu exactitate nici pana in zilele noastre. Cercetatorii din domeniu cred insa ca lamaile provin din partea de Nord – Est a Indiei sau din China. In timpul Romei Antice, lamaile erau fructe foarte populare, acestea fiind insa cultivate la scara larga atat de catre nobili cat si de catre persoanele de rand abia pe la jumatatea secolului al 15 – lea. Un lucru foarte interesant de mentionat este faptul ca la inceputul aparitiei lor, lamaile erau utilizate mai mult in scop decorativ si medicinal decat in bucatarie.

Tipuri de lamai si la ce le utilizam

In lume se cultiva la scara larga mai multe tipuri de lamai insa cele mai intalnite sunt denumite – lamaile 4 anotimpuri, denumire venita de la faptul ca acest tip de citric poate fi cultivat pe tot parcursul anului. De la lamai se consuma absolut tot fructul, atat pulpa, cat si coaja sau sucul lor. Toate acestea sunt utilizate in general in cofetarie la crearea si aromarea inghetatei, a ciocolatei si a dulciurilor in general dar si la prepararea bauturilor alcoolice si a celor non – alcoolice, la prepararea felurilor principale de mancare, a maionezei etc.

Gustul lamailor este unul dulce – acrisor, un gust ideal pentru crearea si aromarea produselor de cofetarie – patiserie si uneori chiar si a celor de brutarie. Lamaile sunt citrice ideale a fi utilizate la prepararea blaturilor de tort, la compozitia prajiturilor si a cremelor. Lamaia in combinatie cu praful de copt poate face minuni pentru absolut orice desert.

Lamaile sunt utilizate si in scop medicinal sau ca ingredient principal pentru uleiurile de aromaterapie. De asemenea, aceste citrice au proprietati antibacteriene si antiseptice, fapt care ajuta la crearea unor produse de curatenie sau de igiena corporala.

Lasă un răspuns