Cand au fost inventate primele bomboane

Cele mai delicioase produse de cofetarie, mai colorate si mai aspectuoase sunt bomboanele. In general, gasindu-se de cumparat in dimensiuni minuscule, acestea pot fi si mari. In toate culorile posibile, in cele mai rafinate gusturi, in forme care de care mai interesante, bomboanele sunt dulciurile cele mai preferate de catre copii.

Ingredientul principal al bomboanelor este zaharul. Cu toate acestea, in comert gasim de achizitionat si bomboane fabricate din zaharina sau din alt indulcitor, la fel de delicioase precum sunt si bomboanele fabricate din zahar. Bomboanele produse din zaharina sau cele care au in compozitia lor alti indulcitori sunt recomandate a fi consumate de catre persoanele care sufera de diabet zaharat.

Cand au aparut pentru prima data in istoria cofetariei bomboanele

Datorita faptului ca pe piata interna si pe cea externa exista atat de multe tipuri de bomboane, nu se stie cu precizie cand au aparut pentru prima data bomboanele. De altfel, nici nu se poate spune cu exactitate ca a fost un singur inventator al acestora. Un fapt foarte interesant este acela ca bomboanele au aparut chiar dinainte de a exista zaharul, acestea fiind preparate din miere de albine.

Un alt lucru interesant atunci cand discutam despre bomboane este acela ca – la inceput ele au fost produse cu scopul medical de a scapa de durerile in gat sau de a calma durerile gastrointestinale. Cert este ca bomboanele dateaza inca din Evul Mediu, atunci fiind consumate doar de catre cei din clasele sociale de elita, ele nefiind accesibile publicului larg. Doar ca in acea perioada, bomboanele erau folosite strict cu scopuri medicale existand legende care spun ca gazdele obisnuiau sa isi serveasca musafirii la sfarsitul meselor cu cateva bomboane pentru a-si calma stomacul si burta daca mancau prea mult.

Cu timpul, in orice colt geografic au inceput sa se consume bomboane insa de aceasta data nu numai cu scop medical, ci pentru gustul lor absolut delicios si aspectul lor interesant, colorat in toate nuantele posibile. Imediat dupa au aparut si bomboanele cu fructe, cele umplute cu cacao sau cele cu ciocolata.

Bomboanele astazi, un deliciu la desert

Im zilele noastre bomboanele sunt consumate de toti oamenii, indiferent de varsta, de gen sau de situatia financiara, consumatorii cei mai infocati fiind cei mici. Astazi bomboanele se gasesc de cumparat in toate cofetariile din lume, in culori care de care mai fascinante, cu gusturi diferite, ele fiind produse din lapte sau fructe, umplute cu un invelis de ciocolata alba sau neagra, invaluite in nuca de cocos sau trecute prin alte condimente cu ajutorul carora se prepara de obicei deserturile.

De altfel, bomboanele pot fi preparate si in casa de catre gospodinele care obisnuiesc sa pregateasca des deserturi pentru cei dragi. Bomboanele astazi au castigat atat de multa popularitate incat acestea pot fi considerate principalele deserturi din lumea intreaga.

Lasă un răspuns