Primavara se apropie cu pasi repezi iar degustatorii de produse dulci asteapta cu nerabdare sa creeze noi retete de prajituri cu aspect primavaratic, dulciuri cu arome unice si inedite. Primavara este de obicei anotimpul preferat de catre orice cofetar si patiser care se respecta datorita faptului ca acesta este momentul in care ei incep sa reinventeze retete noi si proaspete cu aer de prospetime.
Astfel, indiferent daca discutam despre texturi, arome sau nuante, prajiturile de primavara sunt printre cele mai unice si mai colorate deserturi care sa pregatesc pe tot parcursul anului. Printre aceste prajituri primavaratice se numara si binecunoscutele – spring cupcakes.
In culori care de care mai ciudate, in combinatii inedite de lavanda cu vanilie, de mac cu lamaie, de ciocolata alba cu menta si multe alte combinatii delicioase care redau consumatorilor o explozie de gusturi, spring cupcakes sunt alegerea perfecta pentru cei care vor sa isi schimbe gustul in materie de produse de cofetarie – patiserie, pentru cei care au nevoie de un moment de prospetime in viata lor sau pur si simplu vor sa incerce mini prajiturelele in culori ciudate care se mananca dintr-o singura inghititura dar care iti raman in minte o perioada indelungata de timp datorita gustului lor absolut delicios.
Spring cupcakes pot fi preparate si acasa destul de usor
In cazul in care nu esti una dintre persoanele care obisnuieste sa isi cumpere produsele dulci preferate din cofetarii sau patiserii, poti opta pentru prepararea acasa a mini – prajiturelelor spring cupcakes. Ca si ingrediente,ai nevoie de – 200 de grame de unt lasat in prealabil la temperatura camerei, 300 de grame de zahar alb tos, 4 linguri mari de ulei, 200 de grame de faina alba, 3 oua mari proaspete de tara, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, o esenta de vanilie si de 200 de ml de smantana cu continut cat mai ridicat de grasime.
Ca si mod de preparare a prajiturilor spring cupcakes, mai intai de toate intr-un castron amestecam foarte bine untul cu zaharul pana cand reiese o combinatie omogena. Treptat, trebuie sa adaugam lingurile de ulei si ouale, apoi smantana si abia la urma faina alba, amestecand foarte bine continuu pana cand reiese o crema.
Pentru gust, la sfarsit se toarna si esenta de vanilie. Preincalzim cuptorul la o temperatura de 180 de grade Celsius, ungem tava cu ulei si in ea asezam formele de spring cupcakes. Cu ajutorul a doua linguri turnam compozitia in forme astfel incat ele sa fie umplute putin mai mult de jumatate. Se pune tava in cuptor si se lasa pentru o perioada aproximativa de 20 de minute iar dupa ce ele trec testul scobitorii, se scoate tava si se lasa la racit.