Ingrediente inedite pentru prajituri

Majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu gustul dulciurilor din copilarie. Fiind conservatori din fire, mai ales romanii, nu stiu sau nu au avut curajul sa deguste dulciuri care au in componenta lor ingrediente mai putin obisnuite. Domeniul patiserie – cofetarie este unul alunecos si tocmai de aceea, in lumea intreaga exista cofetari si patiseri cunoscuti pentru creatiile lor dulci care reinventeaza deseori retetele originale de deserturi, adaugand in componenta lor ingrediente mai putin comune dar care aduc o nota aparte acestora si un gust desavarsit.

Si daca in general suntem obisnuiti sa asociem deserturile cu gustul de dulce, trebuie sa stiti ca pe plan mondial exista deserturi absolut senzationale care nu sunt dulci. Arta culinara a evoluat de-a lungul timpului si in zilele noastre putem degusta deserturi total neobisnuite fata de cum suntem deja obisnuiti.

Ingrediente neobisnuite pentru prajituri, dar care ofera aspect si gust deosebit

Printre cele mai putin comune ingrediente pentru deserturi utilizate de catre cofetari si patiseri pe plan mondial, merita mentionate –

Sfecla rosie

Datorita faptului ca sfecla rosie are un gust dulce, unii cofetari si patiseri s-au decis sa o utilizeze la crearea deserturilor mai putin comune. In general, acestia folosesc sfecla de rosie in combinatie cu aluatul pentru a-i da acestuia un gust dulceag dar o combina si cu frisca batuta in casa pentru crearea unui aspect rosiatic al desertului. In plus, sfecla rosie este foarte sanatoasa pentru organismul uman.

Pastarnacul si telina

Atat pastarnacul cat si telina sunt intens utilizate in domeniul cofetarie – patiserie. Alaturi de morcov, aceste legume pot face minuni pentru deserturi. Toate trei legumele dau acestora o culoare interesanta preparatului si de altfel sunt foarte sanatoase pentru organism. Nu mai spunem de dulceata pe care o dau deserturilor, o dulceata mai putin comuna insa cu un gust fenomenal. De asemenea, pastarnacul si telina aduc avantajul asupra deserturilor de a avea un gust putin intepator care dureaza mai mult.

Ardeiul iute

Multi dintre noi au incercat deja dulceata de ardei iute. Ardeiul iute in combinatie cu dulciurile dau o savoare dulce – picanta senzationala pentru preparate. De altfel, consumul acestora este recomandat pentru cei care vor sa slabeasca.

Tofu

Tofu este utilizat in domeniul cofetarie – patiserie in meniurile vegane. Datorita faptului ca sunt persoane care nu pot consuma dulciuri dupa bunul plac, cofetarii si patiserii au reinventat retete de dulciuri care au in compozitia lor tofu, cu scopul ca aceste preparate sa aiba cat mai putine calorii si grasimi. De asemenea, tofu este recomandat celor care au probleme grave cu nivelul de colesterol din sange.

Lasă un răspuns