Pastele se apropie cu pasi repezi si fiecare dintre noi ne gandim deja la meniul pe care il vom aseza pe masa de sarbatoare, un meniu cu care trebuie sa impresionam in fata invitatilor dar si in fata familiilor noastre. Multi dintre noi suntem obisnuiti sa pregatim anumite deserturi cu ocazia venirii sarbatorilor Pascale insa majoritatea uitam cat de important este ca decorul acestei sarbatori sa ni se infatiseze si din punct de vedere culinar.
Daca va numarati printre persoanele care obisnuiesc ca de sarbatorile Pascale sa pregateasca clasicele deserturi si nu vor sa schimbe meniul, pot apela la cateva tertipuri din punctul de vedere al decorului acestora. Si daca nu stati bine la capitolul – idei de decorare a prajiturilor de Paste, mai jos gasiti cateva sugestii –
Prajiturile de Paste sunt importante pentru aceasta sarbatoare
Figurinele create din martipan se adapteaza perfect oricarei prajituri Pascale. In decoruri unice de oua de Paste, de iepurasi sau de cosulete cu oua in toate culorile, puteti sa le adaptati dupa bunul plac. De asemenea si figurinele din ciocolata sunt o idee buna de decorare a prajiturilor de Paste. Puteti folosi atat ciocolata alba cat si neagra, in functie de gusturile si preferintele fiecaruia dintre voi.
Florile comestibile – o alta optiune buna pentru a se orna produsele de cofetarie – patiserie pentru Paste. Florile comestibile sunt in trend in ultimii ani si tocmai de aceea le-am introdus si noi in categoria decoratiunilor de prajituri pentru Paste. Pastele anunta venirea primaverii iar florile la fel. Asa ca de ce sa nu decoram deserturile de Paste in multe flori multicolore pentru a aduce o nota de veselie mesei?! De altfel, torturile arata minunat ornate cu flori. Mai ales daca acesta prezinta un fondant de culoarea verdelui crud, aceasta nuanta reprezentand pajistea verde de la tara si deopotriva, venirea primaverii.
Pasta din zahar in toate culorile
Pasta din zahar este absolut delicioasa si din ea se pot face decoratiuni foarte frumoase pentru masa de Paste. Alaturi de diferite figurine din martipan sau de ciocolata alba sau neagra, pasta de zahar poate fi un decor minunat pentru tortul de Paste, spre exemplu. De altfel, pasta de zahar poate fi adaugata chiar si traditionale pasti sau cozonacului daca doriti sa reinventati retetele originale ale acestora.
In concluzie, indiferent de prajiturile pe care le pregatim pentru zilele de Paste, nu trebuie sa schimbam meniul deserturilor pentru a prepara prajituri cu aspect traditional de Paste. Nu avem nevoie decat de putina imaginatie si de ingredientele necesare pentru ca deserturile noastre preferate sa arate in stil traditional si pe masa servita cu prilejul venirii sarbatorilor Pascale.